Quique Dacosta i la DO Arroz de Valencia desvetlaran en un curs la tradició i l'avantguarda d'aquest producte

Quique Dacosta en un dels seus restaurants
GERMÁN CABALLERO
Actualizado: miércoles, 26 enero 2022 10:35

   VALNCIA, 26 Ene. (EUROPA PRESS) -

   El xef tres estreles Michelin Quique Dacosta impartir dilluns que ve, 31 de gener, en el CDT de Valncia, el curs formatiu 'De la tradición a la vanguardia', en el qual compartir amb els assistents els seus coneixements sobre el producte per excellncia de la gastronomia valenciana: l'arrs.

   El cuiner estar acompanyat per Santos Ruizo, gerent de la D.O. Arrs de Valncia, entitat que impulsa la iniciativa. Aquesta ser la primera cita d'un cicle que la Denominació d'Origen Arrs de Valncia estén a tot el territori nacional amb l'objectiu de "donar a conéixer tota la riquesa cultural, gastronmica i mediambiental que pivota entorn de l'arrs de Valncia".

   El gruix del curs ser la cuina de Quique Dacosta, per els continguts aniran més enll, centrant-se també en aspectes com la relació entre el cultiu de l'arrs i la sostenibilitat dels aiguamolls, o la descripció del ric ecosistema mediambiental que acompanya a l'arrs.

   La primera sessió donar comenament a les nou del matí amb una introducció al cultiu de l'arrs, amb atenció especial al cicle, la geografia i l'ecosistema d'aquest cereal. A les 10.00 h, comenar la part més tcnica del curs. Es parlar sobre la Fisicoquímica del gra d'arrs, per a poder entendre les diferents característiques culinries i organolptiques que ofereix cada varietat.

   A partir del migdia, tindr lloc un tast de varietats, seguida d'una exposició de les bases de la cuina de l'arrs. Finalment, entre les 16:00 i les 19:00 hores, el reconegut xef mostrar com aplicar les tcniques culinries d'avantguarda a la gastronomia arrossera.

   El curs est dirigit a professionals en actiu de l'hoteleria, i és totalment gratut. Els interessats poden inscriure's a través del correu aymerich@arrozdevalencia.org o en el telfon 685 28 68 00.

   Aquest curs, i tots els que s'impartiran per la resta d'Espanya, s'emmarca dins del projecte europeu EU RICE, que busca difondre els aspectes sostenibles del cultiu d'aquest cereal a Europa, assenyalant les particularitats que presenta en la Comunitat Valenciana i subratllant la importncia de la cura i pervivncia d'aquests ecosistemes únics.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià