Publicado 30/7/2020 17:25:13 +02:00CET

El Regne Unit estudia rebaixar la quarantena a viatgers realitzant test, encara que no "de forma immediata"

Dos passatgeres amb maletes en la terminal T1 de l'Aeroport de Madrid-Barajas Adolfo Suárez, a Madrid (Espanya).
Óscar Cañas - Europa Press

El Govern britànic podria afegir nous països a la llista de destinacions a les quals se'ls imposa quarantena

MADRID, 30 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern britànic ha assegurat que està estudiant la possibilitat de fer test de Covid-19 als viatgers procedents de països considerats de risc, amb l'objectiu de reduir el període de quarantena, que actualment és de 14 dies.

No obstant açò, segons ha avançat el ministre de Sanitat, Matt Hancock, en una entrevista en la BBC, no es preveuen canvis "de forma immediata" i ha admès la seua preocupació pels indicis que està sorgint una segona ona a Europa.

El ministre ha admès que el "gran desafiament científic" amb les proves en les fronteres és que la gent "pot incubar aquesta malaltia durant molts dies sense mostrar cap símptoma, i això no apareixeria en una prova".

Hancock ha assegurat, a més, que nous països podrien ser afegits a la llista de quarantena de viatgers en els pròxims dies. "Enmig d'una pandèmia global, solament hem de ser realistes sobre el fet que les mesures canvien perquè la pandèmia canvia en altres països", ha argumentat.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat aquest mateix dijous que el Govern britànic ha donat un termini de deu dies per a la revisió de la quarantena imposada per als viatgers procedents d'Espanya i ha anunciat que el Govern ja ha presentat corredors turístics assegurances amb l'objectiu de "alçar-la abans".

"Ens han donat un termini de deu dies per a la revisió", ha assenyalat la ministra en una entrevista en Onda Cero arreplegada per Europa Press, en la qual ha assegurat que aquesta és una mesura "temporal" que espera que s'alce després de presentar els corredors turístics assegurances.

No obstant açò, Maroto ha assenyalat que la voluntat de l'Executiu espanyol és que el Regne Unit "avance eixa decisió", ja que les dades epidemiològiques de zones vacacionals on els britànics solen viatjar estan "amb baix risc" i fins i tot "millor" que el Regne Unit, com és el cas de Canàries, Balears, Comunitat Valenciana o Andalusia.

colaboracio