Renfe presenta hui el seu AVE 'low cost'

Publicado 11/12/2019 10:20:25CET
El presidente de Renfe responsabiliza al anterior Gobierno de haber desatendido cercanías y media distancia
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

MADRID, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

Renfe presenta aquest dimecres el seu nou AVE 'low cost' en un acte en els tallers que la companyia té en Toledo en el qual desvetlarà la marca comercial i els trens amb els quals explotarà el nou servici, que en tots dos casos seran diferents als de l'Alta Velocitat convencional.

La companyia dona així el 'tret d'eixida' de la carrera cap a l'AVE barat, atés que els nous operadors que entraran en el ferrocarril quan a la fi del 2020 es liberalitze ja han avançat la seua intenció de fer-ho amb trens a preus assequibles.

En el cas de Renfe, busca traure uns mesos de davantera als seus futurs competidors, doncs preveu començar a vendre els bitllets del seu AVE 'low cost' el pròxim mes de gener i posar-ho en circulació en Setmana Santa, tal com el president de l'operadora, Isaías Táboas, ha indicat en diferents ocasions.

Renfe arrancarà el seu AVE barat en la línia Madrid-Barcelona, el corredor de major mobilitat de viatgers del país i el que més competència té amb l'avió, però amb la finalitat d'estendre-ho progressivament a la resta de la xarxa.

De fet, i una vegada que l'AVE s'òbriga a la competència, Renfe tindrà el paquet de major freqüències i servicis dels tres que van eixir a concurs en els tres corredors d'Alta Velocitat en els quals s'inicia la liberalització, l'AVE a Barcelona, el corredor a l'est i el que uneix Madrid amb Sevilla i Màlaga.

Els seus primers competidors en aquestes tres línies seran la francesa SNCF i la italiana Trenitalia, en aquest cas en aliança amb Air Nostrum, els qui ja han anunciat que importaran a Espanya l'AVE 'low cost' que exploten en eixos països.

Pel que fa al preu dels nous AVE barats, ni Renfe ni els seus competidors han avançat en quan podria reduir-se l'import dels actuals bitllets.

El president de Renfe va vincular en unes recents declaracions aquesta baixada de preu al fet que Adif realitze una "reducció important" del cànon que cobra per l'ús de les vies i estacions. La modificació d'aquests cànons està, no obstant açò, pendent de la formació del Govern.

colaboracio