Fampa-València, STEPV i CCOO critiquen que el Consell Escolar de València no vote sobre el districte únic

Archivo - Arxiu - Aula d'un col·legi (arxiu)
María José López - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 7 mayo 2024 17:17

   VALÈNCIA, 7 May. (EUROPA PRESS) -

   La Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de la província de Valencia (Fampa-València) i els sindicats docents STEPV i FE CCOO PV han criticat que en la reunió del Consell Escolar Municipal de València "no s'haja permès efectuar una votació respecte del districte únic i les àrees d'influència", la qual cosa han qualificat de "falta de democràcia".

    Segons expliquen aquestes entitats en un comunicat conjunt, aquest dilluns es va reunir el Consell Escolar Municipal de la ciutat de València, l'últim dia que preveu la normativa, per a donar compliment a l'estipulat en l'article 6 del Decret 48/2024 i l'article 4 de l'Ordre 8/2024: donar per oïda al Consell Escolar Municipal respecte de les àrees d'influència.

    Aquest és "un tràmit necessari perquè l'administració competent, la Direcció territorial d'Educació de València, establisca o no àrees d'influència", una qüestió "molt rellevant per al futur imminent de l'escolarització de les xiquetes i xiquets del municipi de València, ja que les famílies necessiten tenir la màxima informació respecte de les condicions per a accedir a un centre educatiu", recalquen.

   Durant la sessió, d'acord a la Fampa i les organitzacions sindicals, la presidenta va donar la paraula a les persones presents. En les seues intervencions, tant la federació d'AMPA com STEPV i FECCOO-PV van demanar que el districte únic no s'aplique en la ciutat de València i que les àrees d'influència funcionen com a districtes, ja que són una referència "més equitativa de cara a la matriculació, més arrelada en els barris i més sostenible". Així mateix, van sol·licitar dur a terme una votació al respecte posat que, defensen, "és l'única manera de saber l'opinió del Consell Escolar Municipal de València".

   Malgrat el debat i de "les reiterades peticions de complir amb la normativa d'òrgans col·legiats i, per tant, votar el punt", la presidenta "es va negar adduint que passaran a la Direcció territorial totes les opinions perquè estableix allò que considere".

    Per a ella, donar per "oïda al CEM significa merament traslladar totes les opinions expressades 'en llibertat' a l'autoritat competent en la matèria", lamenten Fampa-València, STEPV i FECCOO-PV, que insisteixen que "l'opinió del Consell és l'opinió del conjunt de membres i, en cas de no haver-hi consens, cal procedir a la votació, tal com s'ha fet sempre i en totes les matèries".

    Per això, les tres entitats qualifiquen d'"atac a la democràcia del CEM que s'haja impedit l'acte més bàsic de decisió, que és votar les propostes".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià