22 de febrer de 2020
 

Rescaten la gossa 'Pocahontas' en la casa del seu entrenador, detingut per denúncia falsa

Publicado 28/1/2020 10:43:01CET
Pocahontas, la gossa especialitzada en ajuda a persones amb discapacitat robada a Aranjuez
ASOCIACIÓN DISCAN

MADRID, 28 Ene. (EUROPA PRESS) -

Agents de la Policia Nacional han rescatat la desapareguda gossa 'Pocahontas' en la casa del seu entrenador, el qui ha sigut detingut per denunciar falsament que havia sigut robada fa uns dies per quatre individus, ha informat la Prefectura Superior de la Policia de Madrid en una nota de premsa.

La investigació es va iniciar el passat dia 20 quan un home va interposar una denúncia en la comissaria d'Aranjuez, en la qual manifestava haver sigut víctima d'un atracament amb arma de foc durant el qual li van arrabassar un gossa que tenia per a entrenar i entregar a una associació d'ajudes a xiquets amb discapacitat.

De manera immediata els agents de la Brigada Local de Policia Judicial van començar a investigar la denúncia per a aclarir els fets. Les gestions realitzades pels agents van permetre comprovar que l'individu no havia patit tal acció delictiva, havent simulat la desaparició de l'animal.

Davant tals fets els investigadors van arrestar l'individu com a presumpte autor d'un delicte de simulació de delicte i van recuperar l'animal, que es trobava amagat en el domicili de l'arrestat. Es troba en bon estat físic.

En aquests moments els agents continuen amb la investigació per a poder determinar les intencions que tenia el detingut en presentar la denúncia falsa i no es descarta que se li puguen imputar altres fets delictius.

UN CAS MEDIÀTIC

Així les coses, l'entrenador de la gossa hauria inventat que el dia 20 sobre les 11 hores, en el passeig de Deleite d'Aranjuez quatre persones d'ètnia gitana van baixar d'una furgoneta blanca de marca Renault Express i dues persones li havien demanat diners mentre estava exercitant al ca.

Segons va denunciar davant la comissaria, en un moment donat, altres dues persones li van abordar per darrere, van traure una pistola i li van exigir la cartera, en la qual portava 60 euros i diversos documents. Sense donar més explicacions, també va confessar que es van portar Pocahontas en la furgoneta i es van marxar precipitadamente del lloc.

Des d'aleshores, la fundació Bocalán va començar la cerca de l'animal, que tenia quasi un any d'entrenament i anava a ser entregat l'endemà a una xiqueta malaguenya de 15 anys amb discapacitat física, que portava tres anys esperant aquesta ajuda.

A més, van oferir un rescat econòmic de 800 euros per l'animal i van demanar col·laboració ciutadana per xarxes socials, la qual cosa va tindre molta repercussió mediàtica. 'Pocahontas' és una gossa labradora negra, de poca edat i té una cicatriu d'haver sigut recentment castrada. En breu serà entregada per la fundació a la xiqueta.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Científicos finalmente confirman una teoría mecánica de 50 años

 2. 2

  Nuevo récord de conversión de energía solar en electricidad

 3. 3

  Celaá rebajará a 5 la nota para acceder a las becas universitarias y eliminará las cuantías variables

 4. 4

  El Sombrero invierte la teoría galáctica convencional

 5. 5

  Italia eleva a 17 el número de casos confirmados de coronavirus