Ribó sobre la fiança a Grau: "Fiscal i jutge cada vegada van veient més clar el que Compromís va denunciar en 212"

Joan Ribó en una imatge d'arxiu
Europa Press
Publicado 17/10/2017 14:43:19CET

VALÈNCIA, 17 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha indicat este dimarts respecte a la fiança d'1 milió d'euros imposada per un jutjat a l'exvicealcalde de la ciutat, Alfonso Grau, per la peça en la qual s'investiga un presumpte finançament irregular del PP de la capital valenciana, que "tant el fiscal com el jutge cada vegada van veient més clar" assumptes denunciats per la seua formació, Compromís, "en 2012 o 2013" com que possiblement "algú fóra a les eleccions dopat".

Ribó ha realitzat estes declaracions després d'assistir a l'acte celebrat per la campanya Pobresa Zero per a denunciar la desigualtat a la Comunitat Valenciana i en el món, preguntat per la decisió del jutjat d'Instrucció número 18 de València de demanar una fiança d'1 milió d'euros a Alfonso Grau per la peça en la qual s'investiga un presumpte finançament irregular del PP de la ciutat.

"Això que ja la meua formació política va denunciar en 2012 o 2013 és una cosa que tant el fiscal com el jutge cada vegada van veient més clar", ha plantejat el primer edil, que ha recordat que les denúncies formulades per la seua coalició apuntaven que probablement "darrere d'algunes fundacions hi havia coses que està clar que no estaven clares".

Així mateix, el responsable municipal ha comentat que aquelles denúncies parlaven de la possibilitat que "algú fora a les eleccions, com se sol dir en el llenguatge esportiu, dopat" i "en unes condicions que no es corresponien ni amb la llei ni, per descomptat, amb la igualtat de condicions als altres".

Joan Ribó s'ha referit també, en parlar de la fiança imposada a Alfonso Grau, a les mencions sobre la "corrupció" que s'han fet en l'acte de Pobresa Zero i ha assenyalat que "està clar que el tema de la corrupció és un tema més que d'alguna manera augmenta les diferències".

L'alcalde ha agregat que estes "s'accentuen" quan "es fa trampes amb els diners de tots i s'utilitza, per exemple, per a pagar campanyes electorals".

"No és una casualitat que en esta comunitat tinguem un percentatge més elevat --de desigualtats-- perquè potser tenim també un percentatge més elevat de corrupció. Crec que que no són casualitats", ha agregat Ribó.

colaboracio