Rull convoca un ple el 26 de juny després de constatar que cap candidat té els suports per ser investit

El president del Parlament, Josep Rull, en declaració intitucional
EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 16:34

   BARCELONA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El president del Parlament, Josep Rull, ha anunciat hui dimecres que cap candidat a presidir la Generalitat té prou suports per ser investit, per la qual cosa ha decidit convocar un ple el 26 de juny en el qual dictarà una resolució per activar un compte enrere de dos mesos perquè hi hagi una investidura i, si no n'hi ha, s'anirà a repetició electoral.

   Així s'ha pronunciat este dimecres en una declaració institucional a la cambra catalana després d'haver-se reunit amb representants de totes les forces polítiques i constatar que els dos principals candidats, Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts), volen més temps per negociar possibles suports.

   En esta situació, Rull dictarà una resolució el 26 de juny, que activarà un compte enrere de 2 mesos perquè els candidats provin de reunir els suports necessaris amb data límit el 26 d'agost, i si cap candidat aconseguïx la investidura es convocaran eleccions de manera automàtica.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià