Publicado 07/12/2021 12:39CET

Sanitat aprova ampliar la vacunació contra la Covid-19 a xiquets de 5 a 11 anys

Archivo - Arxiu - Xeringues i vials amb la vacuna de Pfizer contra el Covid-19, a 27 de maig de 2021, en la Sala Berlín de l'estadi Camp Nou, a Barcelona, Catalunya (Espanya).
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

   MADRID, 7 des. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió de Salut Pública, reunida aquest dimarts per a estudiar l'ampliació de l'estratègia de vacunació, ha acordat ampliar la vacunació contra la covid-19 a xiquets entre els 5 i els 11 anys, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

   La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, pren aquesta decisió després de l'anunci la passada setmana de la ministra Carolina Darias, en roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que aquestes dosis començarien a arribar a Espanya a partir del 13 de desembre.

   Les dosis es repartiran a les comunitats autònomes "de manera proporcional a la població infantil" que tinga cadascuna d'elles. El que encara es desconeix és com es procedirà a vacunar a aquests xiquets. La titular de Sanitat apuntava aquest dimarts que serà cada comunitat autònoma la que establisca la "modalitat" per a procedir a la vacunació dels menors de dotze anys quan arranque la campanya en els pròxims dies

   Darias no aclaria si el Govern és partidari o no que la injecció de dosi es realitze en els centres escolars per a facilitar la seua distribució.

colaboracio