Sanitat aprova ampliar la vacunació contra la Covid-19 a xiquets de 5 a 11 anys

Archivo - Arxiu - Xeringues i vials amb la vacuna de Pfizer contra el Covid-19, a 27 de maig de 2021, en la Sala Berlín de l'estadi Camp Nou, a Barcelona, Catalunya (Espanya).
Kike Rincón - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 7 diciembre 2021 12:39

   MADRID, 7 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió de Salut Pública, reunida aquest dimarts per a estudiar l'ampliació de l'estratgia de vacunació, ha acordat ampliar la vacunació contra la covid-19 a xiquets entre els 5 i els 11 anys, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

   La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autnomes i el Ministeri de Sanitat, pren aquesta decisió després de l'anunci la passada setmana de la ministra Carolina Darias, en roda de premsa després del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), que aquestes dosis comenarien a arribar a Espanya a partir del 13 de desembre.

   Les dosis es repartiran a les comunitats autnomes "de manera proporcional a la població infantil" que tinga cadascuna d'elles. El que encara es desconeix és com es procedir a vacunar a aquests xiquets. La titular de Sanitat apuntava aquest dimarts que ser cada comunitat autnoma la que establisca la "modalitat" per a procedir a la vacunació dels menors de dotze anys quan arranque la campanya en els prxims dies

   Darias no aclaria si el Govern és partidari o no que la injecció de dosi es realitze en els centres escolars per a facilitar la seua distribució.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià