Sanitat incorpora des de l'1 d'octubre la vacuna contra el papil·loma al calendari vacunal dels xics de 12 anys

Vacunació contra el virus del papilloma hum
CONSELLERIA DE SALUD
Publicado: miércoles, 28 septiembre 2022 13:22

    VALNCIA, 28 Sep. (EUROPA PRESS) -

    El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) publica hui en el calendari infantil de la vacuna contra el Virus Papilloma Hum (VPH) als xics de 12 anys, que ser efectiva des de l'1 d'octubre.

   La resolució que modifica el calendari de vacunació sistemtica infantil de la Comunitat Valenciana entra en vigor l'1 d'octubre de 2022 amb el que, a partir d'eixe moment, es fa efectiva l'extensió de la vacuna del VPH als adolescents de 12 anys ja que fins ara només s'oferia a les xiquetes.

   D'aquesta manera, la Comunitat Valenciana es converteix en una de les primeres autonomies que estén als xics la vacunació contra el VPH. Es tracta d'una mesura que busca garantir i ampliar la protecció enfront de la infecció tant a xiquets com a xiquetes, segons assenyalen des de la Conselleria de Sanitat.

   Sobre aquest tema, el seu titular, Miguel Mínguez, assenyala que la vacuna contra el VPH "protegeix de manera efica contra les infeccions del VPH, és segura i no només beneficia a qui la rep sinó que també ajuda a protegir als altres". Per a, recalca, "quantes més persones es vacunen, menys circular el virus".

   Els primers adolescents que rebran la vacuna contra el VPH seran els xiquets que van nixer al gener de 2010, després febrer de 2010, mar de 2010 i així successivament.

   D'aquesta manera, s'immunitzar quan els menors acudisquen als centres de salut, on se'ls oferir la vacuna i, a més, la Conselleria dissenyar campanyes de captació activa de la població susceptible de vacunar-se (via SMS, telefonada o correu postal).

   La vacuna que s'administrar és la que incorpora nou serotips, que ofereix protecció enfront dels tumors més freqüents relacionats amb aquest virus, a més de les berrugues genitals i s'inocularan dos dosis, amb 6-12 mesos de separació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià