Publicado 27/10/2020 18:17CET

Sanitat recorda que els cementeris hauran de tindre un control d'aforament en el Dia de Tots Sants

Cementeri d'Alacant
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE - Archivo

VALÈNCIA, 27 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Sanitat, davant la festivitat de Tots Sants, ha recordat el protocol específic davan la COVID-19 que s'ha establit per a evitar aglomeracions davant l'assistència massiva prevista als cementeris que inclou, entre altres mesures, l'obligació d'establir un control d'aforament per a assegurar que l'ocupació no excedisca d'una persona per 2,25 metres quadrats, incloent el personal.

De la mateixa manera, s'han d'establir circuits d'entrada i eixida diferenciats, amb itineraris dirigits en una direcció. També es facilitarà mantindre aquesta distància amb marques en el sòl, balises, cartelleria i senyalització específica.

Així mateix, la distància de seguretat, d'almenys 1,5 metres, i és obligatori en tot moment l'ús de mascaretes, excepte en els casos ja contemplats de persones depenents, problemes de conducta derivats del seu ús o que presenten malalties que puguen agreujar-se pel seu ús.

D'altra banda, l'entitat titular o responsable de les instal·lacions ha d'assegurar que s'adopten les mesures de neteja adequades a l'espai i afluència, on prestarà especial atenció a aquells espais d'ús comú. Les papereres seran de pedal i tapa per al material rebutjat del procés de neteja.

El protocol indica la necessitat de posar a la disposició de les visites dispensadors de gel hidroalcòholic o desinfectants amb viricida, en condicions d'ús, autoritzats i registrats, en un lloc visible i en l'entrada.

Finalment, es recorda que l'ús de lavabos amb una superfície inferior a quatre metres quadrats es limita a una persona, excepte en casos de persones depenents que precisen d'ajuda. Per a espais superiors, l'ús de lavabos queda limitat al 50% de la seua capacitat.

Contador
colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  Calvo responde a Felipe González: "La España que toca gobernar hoy es diferente a la de hace 20 años"

 2. 2

  Siete detenidos, 4 de ellos menores, por agredir con un machete a un chico de 17 años en Torrejón

 3. 3

  Fallece el padre de Irene Rosales

 4. 4

  Felipe González denuncia que el Gobierno pacte con los que quieren "desguazar" España y avisa: "Nadie me manda callar"

 5. 5

  Interior traslada a Logroño a 'Kantauri', jefe de los comandos de ETA en los años 90, y a otros cinco etarras