"Satisfacció" entre el Botànic amb els PGE mentre l'oposició exigeix a Sánchez que execute inversions

Archivo - Arxiu - Ple de Les Corts
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 5 octubre 2022 13:51

   VALNCIA, 5 Oct. (EUROPA PRESS) -

   Els grups del Botnic han mostrat la seua "satisfacció" amb les primeres línies conegudes dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2023 mentre que els grups de l'oposició han exigit al Govern de Pedro Sánchez que execute inversions i que no deixe els valencians com a "ciutadans de segona".

   Per part del PSPV, Jose Muñoz ha afirmat que els pressupostos han "reafirmat el compromís dels i les socialistes amb les classes mitjanes i treballadores del nostre país". "Ens permetr accelerar la recuperació econmica i donar resposta a les necessitats de la majoria social d'aquest país", ha assenyalat.

   Des de Compromís, Carles Esteve ha considerat que "en general són una bona notícia" i ha destacat la pujada de les pensions, per ha insistit a demanar un fons d'anivellament per a compensar el dficit en finanament autonmic. També ha reclamat major inversió en infraestructures.

   Per la seua banda, Pilar Lima (Unides Podem) ha mostrat la seua "satisfacció" pels comptes, per ha adms que tenen un "sabor agredol" per "coses que no avancen" com que "el PSOE encara no s'atreveix a donar suport a la Llei d'Habitatge", al mateix temps que ha reclamat la millora del finanament.

   Des de l'oposició, María José Catalá (PP) ha assegurat que "la inversió territorializada ha de ser la que correspon a la Comunitat Valenciana i no solament ha de plasmar-se en el pressupost, sinó que ha de complir-se i executar-se". També ha assenyalat que ser "molt significatiu" el paper que puga tindre Compromís: "Baldoví ha aprovat els pressupostos a Sánchez a canvi de coses que no s'han complit", ha agregat.

   Per a Ciutadans, Ruth Merino "ha instat el president Ximo Puig a deixar un costat la seua "tebiesa habitual" davant uns Pressupostos Generals de l'Estat "que sempre condemnen als valencians a ser ciutadans de segona i a rebre menys diners del que correspon enfront d'altres territoris".

   Des de Vox, Llanos Massó ha asseverat que l'esquerra ha realitzat un pressupost "per a pagar una campanya electoral" i ha asseverat que són els comptes "més malbaratadores".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià