La SEPI culmina la compra del 10% de Telefònica després d'invertir quasi 2.285 milions

Archivo - Arxiu - Un semàfor en verd enfront de la seu de Telefónica, a 28 de novembre del 2023, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 20 mayo 2024 18:51

   MADRID, 20 May. (EUROPA PRESS) -

   La Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), entitat depenent del Ministeri d'Hisenda, ha aconseguit el 10% del capital social de Telefónica i ha culminat el mandat del Govern traslladat a la fi de l'any passat, segons ha informat en un comunicat.

    En concret, la SEPI ha adquirit un total de 567.016.155 accions amb un preu mitjà de 4,0295 euros per acció, per la qual cosa l'import de l'operació ascendeix a quasi 2.285 milions d'euros, si bé a aquest paquet accionarial cal sumar-li 541 títols que la SEPI ja tenia en cartera i que eleven el nombre total a 567.016.696.

   "L'operació s'ha dut a terme minimitzant l'impacte en la cotització i complint amb les comunicacions de participacions significatives establides en la normativa dels mercats on opera", ha detallat l'entitat pública.

   "Telefónica és una de les principals companyies del país, líder en el sector de les telecomunicacions i clau en altres àmbits estratègics. L'empresa és determinant per les seues capacitats industrials i àrees de coneixement, ja que desenvolupa activitats rellevants per a l'economia i el teixit productiu, incloent les relacionades amb la seguretat i la defensa", ha afegit.

   En aquest línia, la participació de la SEPI en el capital de Telefónica té "vocació de permanència" i cerca aportar una "major estabilitat accionarial" a la companyia per a la consecució dels seus objectius, al mateix temps que contribueix a la "protecció de les seues capacitats estratègiques", ha indicat SEPI.

((HI HAURÀ AMPLIACIÓ))

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià