S.Santa.- Les imatges processionals més antigues de la Comunitat recorren demà, el Dijous Sant, el centre de València

Actualizado: miércoles, 31 marzo 2010 16:02

VALÈNCIA, 31 Mar. (EUROPA PRESS) -

Les imatges processionals més antigues de la Setmana Santa de la Comunitat Valenciana, les de la Verge i Sant Joan Evangelista, del segle XIII, i el Crist de les Penes, del segle XIV, eixiràn demà a les 20.30 hores en la tradicional processó de Dijous Sant de la confraria del Crist de les Penes, que recorrerà el centre històric de València, segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat.

El recorregut processional amb les imatges començarà a l'església Sant Joan del Hospital i continuarà pels carrers Trinquet Cavallers, Palau, Avellanes, Del Mar fins a Pouet de San Vicent, Comte Montornés, Governador Vell, Aparisi i Còdol, Plaza Nápoles i Sicília i Trinquet de Cavallers. Els confrares tornaran un altre cop a l'església de Sant Joan del Hospital, per a acabar amb el reso i cant dels Goigs del Crist.

Es tracta d'un trajecte caracteritzat "pel recolliment i devoció en el seu recorregut pels carrers del centre històric de València, en les que únicament va acompanyada per timbals", segons ha destacat el Arquebisbat. La processó està organitzada per la Confraria del Crist de les Penes que està composta, actualment, per més de 300 membres.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià