STEPV no veu "en cap lloc" l'augment de plantilles i CSIF demana a Rovira que garantisca per escrit que les mantindrà

Archivo - Arxiu - Un aula d'un centre educatiu, en una imatge d'arxiu
JUNTA - Archivo
Publicado: jueves, 13 junio 2024 18:24

   VALÈNCIA, 13 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Sindicat de Treballadors i Treballadors de l'Ensenyament del País València (STEPV) ha sostingut que no veu "en cap lloc" l'increment de plantilles de prop d'1.000 docents per al pròxim curs 2024-2025 presentat per la Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació als sindicats, i ha insistit que, en este cas, suposarà "una retallada" d'altres 1.000 docents "respecte al que estava previst aplicar". Mentre, CSIF ha reclamat al departament de Campanar que garantisca "per escrit" el manteniment de les mateixes.

   D'una banda, STEPV ha insistit en la necessitat d'aplicar els acords de plantilles signats el passat any per l'anterior Govern valencià amb els cinc sindicats de la Mesa Sectorial i que l'actual Consell ha denunciat en considerar-ho nul de ple dret l'Advocacia de la Generalitat.

   Així ho ha expressat durant la celebració el dijous de la Mesa Sectorial que ha abordat les plantilles d'Infantil, Primària, Secundària i FP. Una reunió sobre la qual STEPV ha plantejat la seua nul·litat perquè, segons argumenta en un comunicat, "ve derivada de la celebrada el passat 30 de maig, en la qual es va denunciar irregularment els acords de plantilles".

    Sobre esta qüestió, l'organització sindical ha insistit que la Conselleria d'Educació "confirma que no s'aplicarà la part pendent" dels acords el curs que ve, amb "prop de 2.000 docents". De fet, ha advertit que "fins i tot es retallaran hores implementades esre curs en aplicació dels acords".

   Per tot això, STEPV ha exigit al departament liderat per José Antonio Rovira la retirada de la denúncia dels acords, ha sol·licitat la proposta de les noves plantilles i ha instat a la Conselleria a convocar una mesa per a negociar millores. A més, ha apuntat que, en cas de si calguera "millorar algun aspecte", es pot negociar "a part de les millores i afegint-les als acords actuals".

   En este punt, l'Administració "ha reconegut que aclarirà algunes qüestions", com les plantilles que tindran els centres d'Infantil i Primària o la proposta de professorat d'orientació, que "no estarà condicionat al fet que els IES tinguen ESO, FP Bàsica i Programes de Qualificació de Formació Professional.

   A més, segons STEPV, la Conselleria "ha reconegut" també que la normativa d'aplicació seran les ordres del 2013 (Infantil i Primària) i del 2015 (Secundària i FP), que, segons denúncia, "no consten en la normativa de referència de la proposta" remesa als sindicats, "malgrat que una part dels acords de plantilles ho mantindran, sobretot en Infantil i Primària".

   El sindicat educatiu, que es congratula d'haver aconseguit "forçar" a la Conselleria a convocar una nova mesa tècnica per a explicar "en concret" i "apartat per apartat" en què consistirà aquest increment, ha assenyalat que les explicacions del departament de Campanar no li han convençut "en absolut".

"PER ESCRIT"

   Per la seua banda, el sindicat CSIF ha demanat a la Conselleria que negocie "amb urgència" i garantisca "per escrit" el manteniment de les plantilles de cara al pròxim curs. De la mateixa manera, ha traslladat la seua oposició a mesures com la reducció d'hores de coordinació i càrrecs directius i l'eliminació de la tercera hora de tutoria.

   Així, ha recalcat "la necessitat de mantenir plantilles" i ha considerat "injustificada" la disminució d'hores en tutoria i coordinacions proposada pel departament de Campanar, i ha incidit en la importància de mantenir-les.

   En canvi, ha valorat la ràtio d'un orientador per cada 300 alumnes i, després de l'afirmació verbal sobre el manteniment de l'actual nombre de professionals docents, ha demanat el "document final" amb el desglossament de plantilles. Sobre este tema, ha reclamat una negociació "urgent" davant de la proximitat de l'inici del pròxim curs i amb l'objectiu de dur a terme "la planificació necessària".

   En esta línia, CSIF ha recalcat que la documentació lliurada als sindicats "es limita a instruccions i no a un document definitiu" i ha considerat "imprescindible" avaluar la proposta final de plantilles, per la qual cosa espera que la mesa tècnica a la qual Conselleria "s'ha compromès" se celebre "amb promptitud".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià