Treballadors de marques Antiu Xixona i La Fama aniran a vaga el 7 de desembre per "discrepàncies profundes"

Archivo - Arxiu - Torrons i l'ametla i mel amb la qual s'elaboren.
LA UNIÓ - Archivo
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 18:52

   ALACANT, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El Comité d'empresa de Sanchis Mira, empresa les marques comercials de la qual més conegudes són les turroneres Antiu Xixona i La Fama, han convocat vaga per a dijous que ve 7 de desembre davant "discrepàncies profundes" amb la companyia per a renovar el conveni.

   Comité d'empresa i la companyia porten aproximadament set mesos negociant la renovació del conveni, que afecta a un total aproximat de més de 300 treballadors i treballadores, segons ha informat UGT en un comunicat.

   Després de diverses reunions i intercanvis de propostes per les dos parts, la representació legal de les persones treballadores ha donat per trencades les negociacions "a causa d'una discrepància profunda" quant a l'article 28 del text.

   Aquest article arreplega una sèrie de beneficis assistencials, unes aportacions dinerarias que l'empresa realitza a totes les persones treballadores que necessiten renovar les seues ulleres o lents de contacte, realitzar-se un implant dental o dentadura postissa o necessiten de qualsevol objecte d'ortopèdia.

   El Comité considera que aquest complement és "de summa importància" per als treballadors i treballadores, ja que suposa "un xicotet alleujament en les seues economies domèstiques a causa de la temporalitat del treball que exercixen, ja que la campanya del torró solament dura com a màxim sis mesos a l'any".

   Igualment, ha censurat que la postura de l'empresa és la de "rebaixar les quantitats que es venien abonant des del passat conveni, sense contraprestació alguna". "Per eixe motiu aquest Comité ha decidit trencar les negociacions i convocar una vaga per al pròxim dia 7 de desembre", ha recalcat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià