Publicado 3/6/2020 18:35:37 +02:00CET

Trump es descriu com el president que ha fet més pels negres, amb la "possible excepció" de Lincoln

Donald Trump
Shealah Craighead/White House/dp / DPA

MADRID, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha autoproclamat aquest dimecres com el president que més progressos ha aconseguit a favor de la població afroamericana en tota la història del país "amb la possible excepció" d'Abraham Lincoln, que va abolir l'esclavitud.

En plena onada de protestes per la mort del jove afroamericà George Floyd durant una detenció en mans d'un policia, Trump ha insistit que, durant els tres anys i mig que ha estat a la Casa Blanca ha fet "molt més" per la població negra que el seu rival en les properes eleccions, Joe Biden, "en 43 anys".

"De fet, (Biden) els va fer retrocedir molts anys amb la llei contra el crim, que ni tan sols ell recorda", ha afirmat el president, en al·lusió a una regulació del 1994 que va derivar en l'empresonament de diversos delinqüents condemnats per delictes menors sense violència.

"He fet més pels afroamericans que cap altre president en la història dels Estats Units, amb la possible excepció d'un altre president republicà, el difunt i gran Abraham Lincoln", ha afegit Trump en el seu compte de Twitter.

El president ha assegurat que tant els demòcrates com els mitjans de comunicació que l'han criticat al llarg d'aquests dies per la seua gestió durant les protestes "ho saben", però "es neguen a escriure-ho o dir-ho perquè són corruptes".

colaboracio

Lo más leído

 1. 1

  239 expertos contradicen a la OMS y alertan de que el Covid-19 puede transmitirse por el aire

 2. 2

  Muere Nick Cordero, actor de 'Queer as Folk' o 'Ley y Orden', a los 41 años por coronavirus

 3. 3

  Los sanitarios muestran su "preocupación" por el "excesivo relajamiento" de las medidas preventivas

 4. 4

  Detenido un individuo por maltrato animal tras golpear a su perro en la vía pública

 5. 5

  Jorge, ganador de "Supervivientes", se reencuentra con Elena en una cena de lo más especial