Trump ordena la creació d'una Força Espacial com a sisena arma de les Forces Armades nord-americanes

Donald Trump
REUTERS / JONATHAN ERNST
Publicado 18/6/2018 19:00:53CET

NOVA YORK, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

El president nord-americà, Donald Trump, ha ordenat aquest dilluns al Departament de Defensa la creació de la Força Espacial com a sisena arma de les Forces Armades nord-americanes, que se suma així a l'Exèrcit de Terra, a la Marina, per força Aèria, als Marines i a la Guàrdia Nacional.

Trump ha ordenat "començar immediatament el procés de creació de la Força Espacial com a sisena arma", segons arrepleguen els mitjans de comunicació nord-americans.

No és la primera vegada que Trump es refereix a la creació d'una secció específica de les Forces Armades especialitzada en el combat en l'espai. El passat 1 de maig, va afirmar en un discurs davant un equip esportiu de l'Acadèmia de West Point que "estem pensant en una sisena arma que seria la Força Espacial". "Cada vegada tenim més presència en l'espai, tant militar com d'un altre tipus, i estem pensant seriosament en una Força Espacial", va afegir durant un acte en la Casa Blanca.

Al març, Trump va dir des de Califòrnia que "l'espai és un domini de guerra, com la terra, l'aire i el mar", per la qual cosa "podríem tindre una Força Espacial".

colaboracio