UE.- El Tribunal d'Estrasburg declara que el crucifix a les aules és "una violació" de la llibertat religiosa

Actualizado: martes, 3 noviembre 2009 19:46

ROMA, 3 Nov. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal d'Estrasburg o Tribunal Europeu de drets humans ha declarat hui dimarts la presència dels crucifixos a les aules "una violació dels drets dels pares a educar als seus fills segons les seues conviccions" i de "la llibertat de credo dels alumnes".

La sentència del tribunal europeu respon al recurs presentat per Soile Lautsi, una ciutadana italiana d'origen finlandés que en 2002 havia demanat a l'institut públic en què estudiaven els seus dos fills que traguera els crucifixos de les classes.

Després de nombrosos intents fallits davant dels tribunals italians, la dona va recórrer al Tribunal Europeu de drets humans, que este matí li ha donat la raó i ha declarat el costum italiana d'exposar un crucifix a les aules de les escoles públiques com una violació dels drets fonamentals.

Ara, el Govern italià haurà de pagar a Lautsi una indemnització de 5.000 euros pels danys morals sofrits. A més, es tracta de la primera sentència que el Tribunal d'Estrasburg emet en matèria d'exposició de símbols religiosos en les aules.

La reacció del Vaticà sobre esta qüestió ha estat cauta i, de moment, no ha volgut comentar la notícia, com a mínim fins que siguen publicades les motivacions de la sentència. "Crec que cal reflexionar abans de comentar", ha explicat el director de la sala de premsa del Vaticà, Federico Lombardi.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià