Publicado 27/09/2022 17:58

La UPV impulsa una Càtedra per a fomentar la innovació a la ciutat de València

El rector de la UPV, José E. Capilla, i el president de l'EIIM, Yinglong Qiu, formalitzen la creació de la Càtedra CQI - València Innovation Experience
UPV

   VALÈNCIA, 27 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'European Institute of Innovation and Management (EIIM) i la Universitat Politècnica de València (UPV) han impulsat la creació de la Càtedra CQI - València Innovation Experience, amb la finalitat de fomentar la generació d'innovació a València.

   La Càtedra està adscrita al Centre de Gestió de la Qualitat i del Canvi de la Universitat Politècnica de València i desenvoluparà accions formatives, d'investigació i de transferència de coneixement en l'àmbit de la gestió de la innovació, segons ha indicat la institució acadèmica en un comunicat.

   El president de l'European Institute of Innovation and Management, Yinglong Qiu, ha posat en valor que la Càtedra vol ser "un nexe d'unió entre els diferents actors de l'ecosistema d'innovació de la Xina, els ecosistemes llatinoamericans i l'ecosistema de València, en el qual la UPV és un actor principal i destacat".

   "Volem promocionar i desenvolupar experiències d'innovació a València entre els membres de les diferents organitzacions dels ecosistemes a través de missions acadèmiques, diplomes, màsters i altres activitats docents i investigadores i de transferència de coneixement", ha asseverat.

   Yinglong Qiu ha destacat que des de l'European Institute of Innovation and Management tenen "confiança absoluta amb la UPV, com a millor politècnica d'Espanya en el rànquing de Shanghái, internacionalment reconegut com l'indicador d'universitats més prestigiós del món".

   L'intercanvi de personal dels centres docents i d'investigació de la UPV amb universitats i empreses de Xinesa és un altre dels objectius de la Càtedra. Per a açò, treballaran amb graus i màsters, estades d'investigació pre i post doctorals, beques, projectes internacionals, celebració de congressos i trobades, direcció de tesis doctorals, publicacions i, especialment, en accions de transferència de coneixement.

   Per la seua banda, el director de la Càtedra CQI - València Innovation Experience, el professor i investigador de la UPV José Manuel Jabaloyes, ha afirmat que la Càtedra "permetrà generar 'networking' per i per a l'expansió de la cultura de la innovació entre la UPV, altres universitats i estructures d'investigació, les empreses i les entitats rectores de ciència i tecnologia".

   En aquesta línia, ha ressaltat que la Càtedra possibilitarà a les persones integrants de totes aquestes organitzacions, especialment a l'alumnat de la UPV i tota la comunitat universitària, participar en activitats d'experiències de generació d'innovació a València.

   El rector de la UPV, José E. Capilla, i el president de l'EIIM, Yinglong Qiu, han formalitzat aquest dimarts la creació de la Càtedra en un acte en la UPV que ha comptat amb l'assistència de representants de les dos organitzacions. La Càtedra s'estableix per una durada inicial de dos anys, encara que podrà prorrogar-se.