La valenciana Sara Galiana guanya el Concurs Europeu de Composició de Música de Banda feta per Dones

Sara Galiana
SARA GALIANA
Publicado: martes, 5 diciembre 2023 18:44

   VALÈNCIA, 5 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La valenciana Sara Galiana ha guanyat el Concurs Europeu de Composició de Música de Banda feta per Dones amb l'obra 'Fantasy', un treball d'uns sis minuts de durada inspirat en les desfilades dels parcs temàtics de Disney, "de caràcter optimista, triomfal i festiu amb un ritme enèrgic que convida a l'audiència a emocionar-se, a somiar i a inundar-se d'eixe positivisme que la música transmet en cada nota", ha indicat la pròpia compositora en un comunicat.

   Es tracta de competició nascuda d'un projecte Erasmus+, obert a tota Europa i que el Centre Instructiu Musical de Benimaclet impulsa amb la Banda Musicale Città di Stafolo (Itàlia), la Sociedade Musical i Recreativa Obidense (Portugal) i amb la federació Association Pour la Promotion dónes Sociétés d'Art Musical (Bèlgica) des del 2022.

   Galiana, amb més de deu anys d'experiència internacional en producció musical, ha treballat amb l'empresa JoAnn Kane Music Services de Los Angeles en pel·lícules com Star Wars IX, Frozen 2, Trolls 2 i Onward, a més de colaborae en sèries de televisió com Els Simpsons, El Mandaloriano i Pare de Família, així com en projectes en viu com els Premis Oscar 2020 i artistes de la talla de Barbra Streisand, Seal, Seth McFarlane, Josh Groban i Idina Menzel, entre uns altres.

   Com orquestadora, compon, arregla i produeix temes per a Viral Music a Nova York; treballa per a Oscar Araujo, un dels millors compositors de videojocs, en pel·lícules com 42 Segons (Amazon Prevaler), curts com Plastic Killer (preseleccionat en els Premis Oscar 2023, Movistar Plus+) i projectes com Holly, espectacle de Caldea (Andorra). Igualment, ha compost, arreglat i produït música per a videojocs i anuncis promocionals per a Social Games Online a Barcelona.

   Al concurs es van presentar obres de compositores d'Espanya i Itàlia i el jurat va triar els dos treballs finalistes el passat mes d'octubre, que es van interpretar en un concert oferit per la Banda Simfònica del CIM de Benimaclet el passat 25 de novembre.

   El jurat, després de les deliberacions, va atorgar el primer premi a 'Fantasy' de Sara (un guardó dotat amb 2.000 euros) i el segon a 'Sinestèsia' de la italiana Angela Ciampani (700 euros), que també va obtindre el premi del públic (400 euros) amb les votacions presencials i online realitzades.

   Els membres del tribunal del concurs van valorar l'originalitat i qualitat compositiva de les obres, així com la seua idoneïtat per a poder ser interpretades per bandes de música no professionals. Les puntuacions han tingut en compte el valor creatiu i innovador i el nivell artístic i tècnic.

   Galiana ha manifestat que "ha sigut una gran alegria guanyar est concurse fruit d'un magnífic projecte". La valenciana ha subratllat que vol agrair a les entitats organitzadores l'engegada d'aquesta interessant iniciativa que "ajudarà a visibilitzar el treball de les compositores contemporànies i servirà per a reivindicar el de les creadores que ens han precedit i han sigut silenciades al llarg de la història, tant en les programacions dels auditoris com en els estudis musicals".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià