World Press Photo, un tribut a Michael Jackson, un laboratori de dansa... No et quedes a casa aquest cap de setmana

Un instante de I want u back
I WANT U BACK
Publicado 9/2/2018 19:00:05CET

VALÈNCIA, 9 Feb. (EUROPA PRESS) -

El cap de setmana arriba carregat de propostes i plans de tot tipus a València, Alacant i Castelló. L'exposició de fotoperiodisme de World Press Photo, el tribut a Michael Jackson 'I want u back', un laboratori de dansa contemporània en família o el VI Congrés Mediterrani de Ioga són algunes de les idees per a no quedar-se a casa aquests dies.

En la capital valenciana, el Centre del Carme Cultura Contemporània presenta el programa 'Nanobucles', una proposta educativa dirigida a famílies que té l'objectiu de "divulgar la dansa d'una forma participativa entre els més xicotets". Aquesta extensió del festival de dansa 'Circuit Bucles' arranca aquest dissabte i es perllongarà durant el mes de febrer.

El "duel dialèctic" entre Shakespeare i Marlow és el fil conductor de 'La estancia', una obra inclosa en el cicle 'Mestres de la paraula' que es desenvolupa aquestes setmanes en el Teatre Rialto de València. Es tracta d'un text del valencià Chema Cardeña que arriba avalat pel premi de la crítica valenciana al millor text i premi de l'Associació d'Espectadors d'Alacant (AITA) també en la categoria de millor text.

El muntatge està dirigit per Jesús Castejón i interpretat per Javier Collado, en el paper de Marlow, i José Manuel Seda en el de Shakespeare.

La comèdia romàntica d'aventures 'La ternura' reflexiona en el Teatre Principal de València sobre "la dificultat de fugir de l'amor" en una "reivindicació de l'essència de la humanitat" que parteix de "la riallada". El seu autor i director, Alfredo Sanzol, s'inspira per a açò també en l'univers de Shakespeare, encara que en aquesta ocasió ho fa des d'un punt de vista contemporani. Romandrà en el Principal fins al diumenge.

L'artista valencià Rafael Armengol s'instal·la des d'aquest divendres en La Nau de València amb una trentena d'obres inèdites --després de sis dècades de carrera-- amb les quals traspassa el color i la llum del rococó del pintor italià Giambattista Tiepolo.

Després de passar per multitud de ciutats, entre elles Madrid i Barcelona, la mostra de periodisme gràfic més rellevant del món, la World Press Photo, es mostra des d'aquest divendres en la Fundació Chirivella Soriano. Un total de 143 instantànies busquen establir una "pauta de reflexió" sobre el drama dels refugiats.

En aquesta ocasió, l'exposició centra el seu objectiu en l'origen d'aquesta crisi, els conflictes en països de diferents parts del món, per a aconseguir que "la gent no s'immunitze".

MÚSICA, TITELLES I IOGA

La música també té cabuda en aquest cap de setmana cultural en el 'cap i casal', en el marc dels 'Concerts de la Marina', que tornen aquest dissabte a la recuperada pèrgola modernista amb les actuacions dels grups valencians La Plata i Lanuca, un espectacle que arrancarà a partir de les 11.30 amb entrada lliure i gratuïta.

El teatre també és el protagonista en ocasió de l'estrena, en el VII Cicle Companyies Valencianes, de 'Flores Azules' en la Sala Russafa. Es tracta d'una obra de La Dramática sobre memòria històrica en clau femenina d'aquesta jove formació valenciana.

Des del diumenge i fins a l'1 de març el Teatre Escalante s'instal·la en aquesta mateixa sala amb una oferta de tres espectacles que combinen la reflexió amb l'entreteniment a partir del teatre d'objectes, els visuals, la música clàssica, les titelles i la dansa.

L'última de les propostes situades a València tindrà com escenari el Complex Esportiu Cultural La Petxina, que acull aquest cap de setmana el VI Congrés Mediterrani de Ioga, amb un ampli programa d'activitats com a tallers, conferències i espectacles.

TRIBUT A MICHAEL JACKSON I CONCERT D'ORQUESTRA

A Castelló, aquest mateix divendres l'Orquestra Simfònica de Castelló conclou amb un concert la interpretació de La meua Pàtria, de Smetana, en l'Auditori de la capital de la Plana.

Alacant acull un tribut al desaparegut rei del pop, Michael Jackson. 'I want u back' arriba al Teatre Principal després de la Primera Trobada Anual amb el llegat de l'artista i l'espectacle compta amb una banda en directe que reprodueix fidelment la veu i el repertori de Michael Jackson.

A través del cicle Atiende Alicante 2018, el Teatre Arniches d'Alacant també s'omplirà de música amb els artistes Damon & Naomi i Thalia Zedek.

colaboracio