La Comissió Europea demana a Balears que participi en el desenvolupament del primer Pla d'Acció sobre Turisme de la UE

Actualizado: jueves, 1 julio 2010 20:40

Antich reclama a Brussel·les un "tractament específic" per a les illes per evitar el minvament de competitivitat


PALMA DE MALLORCA, 1 Jul. (EUROPA PRESS) -

El vicepresident, comissari d'Indústria i Emprenedors, Antonio Tajani, ha demanat avui al cap de l'Executiu balear, Francesc Antich, que l'arxipèlag participi activament en el desenvolupament del primer Pla d'Acció sobre turisme que elabora la Unió Europea.

Durant una reunió que van mantenir aquest dijous a Brussel·les, Antich ha constatat que Balears coincideix plenament amb els objectius de la nova política europea en matèria turística i, per tant, ha revelat que farà aportacions des de l'experiència que tenen els professionals de l'arxipèlag sobre diversos temes com, entre d'altres, les noves tecnologies aplicades a aquest sector.

Antich li ha traslladat l'interès de la comunitat a desenvolupar el turisme social europeu com eina efectiva de la desestacionalització i, en aquest sentit, li ha demanat que els organismes europeus donin un fort impuls a aquesta modalitat. Alhora, li ha explicat els projectes que Balears desitja posar en marxa com el cotxe elèctric.

A més, avui Antich ha aprofitat la seva intervenció al seminari sobre la insularitat celebrat al parlament Europeu per reclamar un "tractament específic i integrat" per a Balears i, així, evitar agreujar les limitacions que les illes pateixen respecte al continent i que produeixen un minvament en la seva competitivitat.

Durant el seu discurs, el cap de l'Executiu balear ha remarcat la importància que s'abordi la insularitat des de les instàncies europees i ha reclamat l'aplicació efectiva del Tractat de Lisboa a l'apartat de la cohesió territorial.

Segons ha explicat, es tracta d'avançar en la definició d'un marc global del reconeixement de la insularitat en les polítiques de la UE, pel que ha presentat el document 'Propostes de millora per al tractament dels territoris insulars en el marc de la política regional europea'.

Així, ha apuntat a la necessitat d'eliminar qualsevol mena de distància per definir una regió marítima com transfronterera o que no sigui únicament el del producte interior brut (PIB) per habitant el criteris pel que fa a l'elegibilitat.

També, ha advocat per incloure "alguns retocs" en la política regional europea per evitar repercussions negatives sobre els territoris insulars, així com perquè l'assignació d'incentius sigui proporcional a la intensitat dels desavantatges dels territoris.