EAiV-EU creu que l'ordenança del 'botellot de Cort "no és determinant" tot i que "afavoreixi" la intervenció

Actualizado: martes, 27 julio 2010 20:04

La formació assegura que l'alternativa presentada pel PP "alentirà" la tramitació de la proposta de la junta de govern


PALMA DE MALLORCA, 27 Jul. (EUROPA PRESS) -

El dirigent d'Esquerra Alternativa i Verda-Esquerra Unida (EAiV-EU) i regidor de Benestar Social, Treball, Participació i Cultura de l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, ha assegurat aquest dimarts que l'Avantprojecte d'Ordenança per regular el 'botellot' aprovat el passat 14 de juliol per la junta de govern municipal "no és determinant" per evitar els problemes derivats d'aquest fenomen tot i que "afavoreixi" la intervenció en aquest sentit.

En roda de premsa, Grosske ha explicat que la norma proposta per l'executiu de Cort, del qual forma part, suposa una "condició favorable" per evitar els efectes nocius del consum d'alcohol en la via pública, si bé ha remarcat que limita l'actuació policial a les zones en les quals habitualment es produeixen les "grans concentracions", com és el cas del Passeig Marítim de la capital balear.

En aquest sentit, el també tinent d'alcaldessa ha postil·lat que existeixen altres barris en els quals "cal intervenir", com El Terreny o Son Armadans, i que l'ordenança "no afegeix res" a l'hora de prendre mesures dissuasòries o sancionadores en aquestes zones. Així, ha asseverat que, a l'impedir el consum d'alcohol només en els espais de major concurrència, "no només no s'acaba amb els efectes del 'botellot', si no que aquest es dispersa per tota la ciutat".

Així, el dirigent d'EAiV-EU ha criticat que no se sancioni a les persones que embruten en petits grups, i ha assenyalat que, per fer complir una norma, "es necessita educació i prevenció, però també capacitat sancionadora". En aquesta línia, ha asseverat que a l'Ajuntament "falta nervi en l'actitud sancionadora", un "nervi" que, segons la seva opinió, "només es pot estimular amb voluntat política".

"Si la sanció falla, tot falla", ha apuntat el regidor de Benestar Social, qui ha afegit que cal sancionar "el suficient" perquè la gent "canviï les seves pautes de conducta". Segons el seu punt de vista, es necessiten "altres protocols d'intervenció" en matèria de 'botellot', com la presència d'agents policials vestits "de paisà" amb mesuradors de so a les zones més conflictives.

Per la seva banda, el coordinador de la formació a Palma, Joan Miró, ha afirmat que el text alternatiu presentat aquest dilluns pel grup municipal popular, que prohibeix directament el 'botellot' quan aquest alteri l'ordre i la convivència ciutadana, provocarà "un nou retard" de l'aprovació de l'Avantprojecte aprovat per l'executiu palmesà, ja que, segons la seva opinió, "alentirà" la tramitació de la norma al no aportar "absolutament res".

En relació amb la prohibició del 'botellot', Miró ha assegurat que, en aquest aspecte, l'ordenança del PP "patina", ja que només impedeix aquest fenomen i no el consum d'alcohol en la via pública. En aquesta mateixa línia, Grosske ha afirmat que la proposta del PP és "incomprensiblement tardana", i ha demanat que "no s'entorpeixi" la progressió de la norma presentada per Cort.