Els conductors d'ambulàncies de les Balears mantenen la vaga després de fracassar les negociacions al TAMIB

Actualizado: lunes, 16 mayo 2011 20:54

Vicenç Thomàs confia que sindicats i patronal siguin capaços d'arribar a un acord


PALMA DE MALLORCA, 16 May. (EUROPA PRESS) -

La reunió que han mantingut en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) representants sindicals dels conductors d'ambulàncies amb les patronals del transport sanitari per negociar el conveni col·lectiu i evitar la vaga convocada per als dies 18 i 19 de maig i 1 i 8 de juny ha acabat novament sense acord.

El secretari d'Acció Sindical de la Federació de Transports d'UGT, Javier Marín, ha subratllat la impossibilitat d'arribar a un "entesa" amb les patronals i l'administració, el que ha "obligat" als sindicats CCOO i UGT a seguir endavant amb la convocatòria de vaga.

"L'actitud irresponsable de les patronals del transport sanitari i de la pròpia administració ha provocat que no tinguem més remei que acudir a la vaga per defensar els drets dels treballadors", ha explicat Marín.

Segons el sindicalista, la patronal s'ha negat a negociar amb els sindicats no només els temes laborals que comporten pujades de sou, sinó també propostes socials i organitzatives sense cap cost.

"L'únic que ens han plantejat és la congelació del conveni i la inclusió d'una clàusula addicional", ha indicat Marín. Així, ha recalcat que és "inadmissible" que aquesta clàusula impliqui una baixada del sou dels treballadors en el mateix percentatge que els diners que deixen de percebre les empreses per les sancions imposades per l'administració a causa dels seus incompliments de contracte, les quals "en alguns casos arriben al 50% del capital inicial", ha puntualitzat.

UGT ha detallat que les aturades consistiran a realitzar exclusivament la jornada diària de vuit hores de treball efectiu i que, per tant, es deixaran al descobert quatre hores diàries per treballador ja que els torns són de 12 hores.

El sindicat ha considerat que l'arrel del problema està en el fet que les empreses presenten "ofertes temeràries" per obtenir la gestió del servei, sabent per endavant que no podran complir el contracte amb l'administració i seran sancionades.

EL GOVERN CONFIA QUE S'ARRIBI A UN ACORD

Per la seva banda, el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha confiat que sindicats i patronal siguin capaços d'arribar a un acord per evitar aquestes aturades.

Thomàs ha assenyalat que no es deu "barrejar" el conflicte que tenen els treballadors amb la patronal, derivats de la negociació del conveni col·lectiu, amb el pagament del Govern als seus proveïdors. Cal assenyalar que el servei d'ambulàncies que presta el Govern és una concessió pública gestionada per empreses privades.

"Els problemes que pugui o no haver des de l'administració pública amb les empreses de la patronal d'ambulàncies són temes que estan en el mateix ordre que tot el sistema públic i que, per tant, no cal barrejar una cosa amb l'altra".

Així, Thomàs ha detallat que una cosa és la negociació d'un conveni col·lectiu i una altra són els pagaments de l'administració a determinades empreses.