Palma acull el VI Congrés de Tecnologies d'Ajuda per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat

Actualizado: miércoles, 15 junio 2011 16:27


PALMA DE MALLORCA, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

L'Associació Iberoamericana de Tecnologies de Suport (AITADIS) i la Universitat de les Illes Balears (UIB) organitzen el VI Congrés de Tecnologies de Suport a la Discapacitat, que es portarà a terme entre els dies 16 i 17 de juny a Palma, amb l'objectiu d'aconseguir per les persones amb necessitats especials una major integració i autonomia en els aspectes socials, educatius i laborals.

En el simposi, segons ha detallat la UIB en un comunicat, s'abordaran les tecnologies i les sinergies necessàries per aconseguir, entre les persones amb algun tipus de discapacitat, un major desenvolupament personal amb una major qualitat de vida.

El congrés pretén ser un punt de trobada entre 125 professionals iberoamericans del món de la investigació, de la rehabilitació i l'educació especial que treballen al camp de les innovacions científic tecnològiques d'ajuda a persones grans o amb discapacitat.

Així, segons explica l'Associació Iberoamericana de Tecnologies de Suport a la Discapacitat, l'amplitud geogràfica de la comunitat iberoamericana i el caràcter interdisciplinari d'aquest camp del coneixement "exigeixen plantejaments conjunts i coordinats que permetin definir i contrastar solucions adaptades a la realitat sociocultural pròpia d'Iberoamèrica.

En aquest sentit, els temes del congrés seran aquells que s'interessin per tasques que abordin aspectes tecnològics innovadors, relacionats amb la discapacitat en les àrees de comunicació augmentativa i alternativa, mobilitat i orientació, manipulació, cognició i activitats horitzontals.

Les activitats horitzontals són aquelles el resultat de les quals no és un desenvolupament tecnològic en si, sinó aquelles que faciliten la investigació i el desenvolupament tecnològic mitjançant l'estudi de la influència de l'entorn i el context.

La participació al Congrés està oberta a autors de tasques originals relacionats amb l'estudi, disseny, realització i experimentació de dispositius amb la finalitat d'aconseguir una major autonomia per a les persones que pateixen discapacitats.