Sant Josep aprova avui les seves Normes Subsidiàries que prohibeixen la construcció de camps de golf i ports esportius

Actualizado: miércoles, 6 febrero 2008 18:03

EIVISSA, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Sant Josep aprovarà aquesta tarda de manera inicial l'adaptació de les Normes Subsidiàries de planejament urbanístic municipal al Pla Territorial Insular on es recull la prohibició explícita d'impulsar projectes "agressius" per a l'entorn, com camps de golf, ports esportius i càmpings.

Segons ha avançat en declaracions a Europa Press el regidor d'Urbanisme del municipi, Josep Antoni Prats, es tracta d'un document obert que cercarà ser "el més participatiu possible perquè quan s'aprovi, en un termini no superior a sis mesos, es conciliïn les normes superiors i l'urbanisme de la població".

El text estarà exposat en les diverses seus municipals ubicades en Cala de Bou i Sant Jordi i l'executiu farà reunions informatives sobre aquesta qüestió per informar a col·lectius interessats dels seus continguts.

Millorar la qualitat de vida dels habitants del municipi, implantar sòl per a espais lliures i equipaments municipals, recuperar el patrimoni històrico-artístic de la població, promoure els usos racionals dels seus recursos i reutilitzar i reconvertir els espais degradats són alguns dels objectius d'aquest document.

Un plantejament que preveu, a més, mantenir la configuració bàsica dels nuclis consolidats, "sense proposar cap nou sòl urbanitzable de creixement residencial, advocant a més per la protecció de sòl rústic", segons esgrimí l'edil. Així només es podrà preveure la construcció d'immobles en zones residencials consolidades.

Prats recordà que, a causa de l'actual plantejament obsolet, no s'estaven complint aquestes directrius, pel que esgrimí que cal que "la gent entengui que l'urbanisme és per a ells i que aquestes normes busquen millorar la seva qualitat de vida per cenyir-se a la legalitat i defensar així els drets dels seus habitants".

D'aquesta manera, l'aprovació inicial del text estableix un total de 853.769 metres quadrats de zones verdes, 395.802 d'equipaments públics municipals, 1,3 milions de metres quadrats de terra públic de nova creació o un increment de 89.749 metres quadrats d'espai per a sòl industrial.

També recull l'eliminació de sectors on el PTI permetia edificar en enclavaments com Cala Tarida, Cala Vadella, Cala Molí, Punta Pedrera, Can Bonafé o Sa Caixota. A més s'incorpora al planejament municipal la protecció que es deriva de la delimitació de les àrees incloses a la Xarxa Natura 2000 o la protecció de les àrees declarades no edificables com la serra de sa Cova Santa o el Puig d'en Palleu.

La portaveu del PP al consistori, Encarna Castro, matisà en declaracions a Europa Press que desconeix la posició que adoptarà l'agrupació al respecte d'aquesta aprovació inicial ja que "no ha tingut temps per consultar la informació concernent a la mateixa".

Respecte a les moratòries disposades per no topar amb l'aprovació d'aquest document l'edil agregà "que pot ser que en alguns casos concloguin en unes setmanes".

Avui també s'aprovarà en aquest ple extraordinari el catàleg de patrimoni històric del municipi que inclou 24 Béns d'Interès Catalogat, 12 torres de defensa, 20 cases pageses inventariades des de 1996, 46 molins d'aigua, 3 molins fariners, 18 fonts, 24 pous i cisternes tradicionals o 103 jaciments arqueològics.