Publicado 29/03/2019 13:40CET

El Govern posarà al servei dels municipis 1,4 milions per adaptar-se a exigències de la Llei de residus

Vidal diu que "s'han fet avanos significatius" a Medi Ambient i que si torna el
PARLAMENT IB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca a destinar 1.405.000 euros a la convocatria de subvencions per al finanament d'inversions relatives a la prevenció, la reducció i la gestió de residus de Balears per als anys 2019 i 2020.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, l'objectiu d'aquesta convocatria és, en primer lloc, millorar les installacions de gestió de residus (centres de reciclatge) de les entitats locals i adequar-les a la recentment aprovada Llei de residus i sls contaminats.

   D'aquesta forma, es propicia que els centres de reciclatge siguin més segurs mediambientalment. Es finanar, per exemple, l'establiment de sistemes segurs de recollida i emmagatzematge de residus perillosos i no perillosos.

   A més, per poder apropar la gestió de residus al ciutad es proposa finanar centres de reciclatge mbils. D'altra banda, es pretén incrementar el percentatge de la preparació per a la reutilització i el reciclatge d'origen domstic.

   Es vol cercar així el compliment de la Directiva 2008/98/CE del Parlament Europeu i del Consell que estableix que, abans de 2020, la preparació per a la reutilització i el reciclatge de residus de materials com, almenys, el paper, els metalls, el plstic i el vidre domstics ha d'arribar, com a mínim, al 50 per cent del pes global. Actualment, a les Balears, aquest percentatge se situa entorn del 20 per cent.

   Finalment, la convocatria també preveu finanar accions de comunicació, informació i sensibilització ciutadana en matria de residus per contribuir al desenvolupament sostenible i l'ús eficient dels recursos.