Publicado 11/1/2019 13:49:47 +01:00CET

El PI arrenca el dilluns el procés d'elecció de candidats per a les eleccions de maig

Maria Antnia Sureda i Antoni Amengual presenten el procés de primries del PI
PI

   El termini de presentació de candidatures pel Consell de Mallorca i el Parlament acaba el 28 de gener

   PALMA DE MALLORCA, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

   El PI-Proposta per les Illes arrencar dilluns que ve el procés d'elecció de candidats per a les eleccions autonmiques i municipals de maig de 2019.

   En concret, el dilluns s'obrir el termini perqu els afiliats puguin presentar candidatures per ser triats cap de llista d'El PI, al Parlament i al Consell de Mallorca. El termini de presentació de candidatures acaba el 28 de gener.

   Per presentar candidatura és necessari comptar amb l'aval mínim d'un 5 per cent del cens del PI a Mallorca. Si només es presenta un candidat per encapalar cadascuna d'aquestes llistes, el 2 de febrer el Consell General del partit ratificar i designar oficialment als candidats.

   Si hi ha més d'un candidat a qualsevol d'aquestes dues llistes, el Consell obrir un procés de primries i els afiliats podran votar.

   Segons la presidenta del Comit Electoral d'El PI, la diputada Maria Antnia Sureda, aquesta possibilitat de primries "és la principal novetat que ha engegat la formació en la designació de candidats". Aquesta opció es va decidir a l'últim Congrés del PI, en 2017, per "facilitar el procés de participació de tots els afiliats en la designació de candidats".

   Pel que fa als caps de llista municipals, com estableixen els estatuts del partit, ser cada comit local el qui decidir si obre un procés similar amb possibilitat de primries o fa una designació directa del candidat. Els municipis tenen també llibertat per establir les seves prpies dates.

Para leer más