Publicado 26/12/2019 15:57CET

El Constitucional de Turquia ordena retirar la prohibició de Viquipèdia al país

Wikipedia logo
WIKIMEDIA - Archivo

MADRID, 26 Dic. (EUROPA PRESS) -

El Tribunal Constitucional de Turquia s'ha pronunciat aquest dijous en contra de prohibir l'accés a Viquipdia al país, en argumentar que suposa una violació dels drets i llibertats dels ciutadans, segons informa el diari 'Hurriyet'.

El 29 d'abril del 2017, l'Autoritat de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (BTK, en turc) havia bloquejat l'accés a Viquipdia, en esgrimir una llei que permetia vetar l'accés a pgines web considerades obscenes o una amenaa per a la seguretat nacional.

Viquipdia va recórrer al maig d'aquell mateix any la prohibició davant del Tribunal Constitucional, després que el tribunal penal primer d'Ankara n'avalara la prohibició i en rebutjara el recurs inicial.

El 2018, Viquipdia va crear una campanya a les xarxes socials amb l'etiqueta #WeMissTurkey (trobem a faltar Turquia) per pressionar i aconseguir la fi del bloqueig. La resolució d'aquest dijous ordena al tribunal d'Ankara alar la prohibició, per la qual cosa l'enciclopdia en línia podria tornar a estar operativa a Turquia en breu.

colaboracio