Detingut un home per cometre set robatoris amb força en vehicles en quatre dies a Cap Hortes

Agents de la Policia Nacional a Alacant
POLICÍA NACIONAL
Publicado: martes, 28 mayo 2024 10:44

   Va sostraure articles per valor de 3.500 euros entre ordinadors, mòbils, ulleres i un uniforme amb grillons

   ALACANT, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   Agents de la Policia Nacional han detingut a un home com a presumpte autor de set delictes de robatori amb força en interior de vehicle al Cap Hortes de la ciutat d'Alacant, en uns fets que van ocórrer en una forqueta de quatre dies. Calculen que es va poder apoderar d'articles que ascendien a més de 3.500 euros, sense explicar els danys ocasionats.

   La investigació va començar quan la Policia Nacional va detectar un increment d'il·lícits consistents en robatoris amb força sobre vehicles en un horari determinat i en una zona especifica d'Alacant. L'autor realitzava el mateix modus operandi per a introduir-se en els vehicles i sostraure els objectes del seu interior, segons ha indicat el cos policial en un comunicat.

   El Grup de Policia Judicial de la Policia Nacional especialitzat en aquests delictes va establir un seguiment precís sobre els fets, amb un dispositiu específic per a frenar l'augment d'aquestes infraccions penals. Va realitzar un estudi exhaustiu de la manera de treballar de l'autor i de les circumstàncies que envoltaven els fets.

   Pel que sembla, l'autor actuava en hores on hi haguera poca afluència de persones en el carrer, cercant sempre un lloc privilegiat on no poguera ser vist. En tots els seus fets, accedia a l'interior dels turismes després de trencar una de les seues llunes i s'introduïa a l'interior, on treballava amb cautela per a no deixar petjades.

   L'home presumptament extreia una gran quantitat d'objectes, entre els quals es trobaven ordinadors portàtils, perifèrics d'ordinador, telèfons mòbils, tauletes, documentació personal de les víctimes, targetes bancàries, ulleres de sol i graduades.

    L'home es va arribar a fer amb peces de primeres marques "de gran valor" i fins i tot amb un uniforme d'una coneguda empresa de seguretat amb el corresponent material de treball (defensa i grillons). Els objectes van ser valorats de manera aproximada en uns 3.500 euros, sense explicar els danys realitzats sobre els vehicles.

   La Policia Nacional va bolcar tots els seus esforços per a detenir al presumpte autor, qui "estava travessant per una etapa d'escalada accelerada d'activitat delictiva". Es van practicar totes les diligències possibles, establint vigilàncies sobre el lloc dels robatoris.

   Els agents van aconseguir conèixer que l'autor s'aproximava amb el seu vehicle tipus berlina fins als cotxes que pretenia robar. Parava al costat d'ells i, "fent ús de l'astúcia i habilitat", aconseguia trencar les finestretes dels turismes sense apenes cridar l'atenció.

    Seguidament, s'introduïa a l'interior i sostreia tots els objectes amb bona eixida en el mercat il·lícit. Usava el seu propi vehicle com a eina per a consolidar els robatoris, utilitzant-ho per a traslladar la gran quantitat d'objectes que es portava.

   Els agents van identificar plenament a l'aitor en poc temps, procedint a la seua detenció en la mateixa ciutat d'Alacant. L'home tenia multitud d'antecedents per fets similars, algunes comeses en les proximitats d'aquests últims robatoris.

    Al detingut, un home espanyol de 32 anys, se li van imputar set delictes de robatoris amb força en interior de vehicles. L'home havia sigut detingut amb anterioritat per una zona molt pròxima al lloc on van ocórrer els fets.

   Va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant i les diligències han quedat obertes per a investigar sobre possibles delictes relacionats.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià