Gustavo Segura no aconsegueix els suports per a dirigir l'Agència Antifrau pel rebuig de PP i Vox

Gustavo Segura
CORTS VALENCIANES
Publicado: jueves, 23 mayo 2024 18:35

   VALÈNCIA, 23 May. (EUROPA PRESS) -

   L'únic candidat per a dirigir l'Agència Valenciana Antifrau (AVAF), Gustavo Segura, no ha aconseguit aquest dijous el suport de PP ni de Vox, per la qual cosa no ha pogut ser triat per a liderar la institució.

   Aquest dijous s'ha reprès la comissió d'Economia, Pressupostos i Hisenda, en la qual Gustavo Segura ha exposat el seu projecte per a dirigir Antifrau, després que en la sessió del dimarts s'ajornara la seua intervenció per qüestions d'agenda. Només Compromís i PSPV havien confirmat el suport a la seua candidatura i els portaveus de PP (Fernando Pastor) i Vox (Teresa Ramírez) havien indicat que decidirien la seua posició després d'escoltar-li.

   Finalment, Pastor i Ramírez han anunciat el rebuig dels seus partits, que han votat en contra del dictamen sobre el compliment del candidat dels requisits exigits. Tots dos han assegurat que, malgrat la seua decisió, no posen en dubte la trajectòria professional del candidat.

   El portaveu del PP ha lamentat que ha sigut un "error" per part de l'oposició "picar a un dels candidats", en al·lusió Eduardo Beut, perquè amb això han aconseguit "etiquetar" a l'altre, "i això és el pitjor que pot ocórrer en aquest cas perquè una persona, al capdavant d'una institució, puga portar durant set anys una etiqueta o una altra, perquè això seria la polèmica continuada i permanent".

   Des de Vox, Ramírez ha asseverat que la seua formació vol "un canvi en l'agència" perquè "el sector públic requereix un canvi", al mateix temps que ha criticat que la candidatura de Segura està "avalada per tres organitzacions amb tints ideològics molt marcats". A més, ha assenyalat que Vox vol un enfocament més nacional en l'agència i ha dit que hi ha una sensació en la societat que, a nivell general, "els grans casos no són suficientment perseguits", i ha posat d'exemple el cas Koldo.

    Segura havia presentat un projecte que contemplava, entre altres qüestions, mesures relatives a la protecció integral de les persones denunciants, l'aposta per una modificació de la seua llei de creació, mesures contra la instrumentalització de l'agència i la implantació d'un sistema d'integritat institucional en el sector públic valencià.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià