L'exposició 'Magnia: la història mai explicada' "reimagina" el passat de València mitjançant la IA

Presentació de l'exposició 'MAGNIA: la història mai explicada' a la llibreria Railowsky de València.
EUROPA PRESS
Publicado: miércoles, 10 abril 2024 12:03

   VALÈNCIA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Prodigioso Volcán ha inaugurat a la llibreria Railowsky de València l'exposició 'Magnia: la història mai explicada', que arreplega una col·lecció d'imatges que "reimagina" el passat de la ciutat del Túria i de personatges històrics mitjançant la sintografia, la creació d'imatges sintètiques amb intel·ligència artificial.

   La mostra construeix el relat d'una agència que s'inspira, al mateix temps que fa un "homenatge", a alguns dels fotoreporters més "representatius" de la història de la fotografia, com ara Cartier-Bresson, Robert Capa, Inge Morath, Man Ray o Terry Richardson, entre altres.

   L'objectiu és demostrar que "la IA pot ajudar a divulgar la cultura" i fer-ho de forma "divertida" mitjançant "històries, coneixement artístic i domini de les eines tècniques". Amb aquest pretext, l'exposició reinterpreta l'entrada de Jaume I i retrata la València medieval i les seues gents.

   També personatges històrics valencians com Rodrigo Díaz de Vivar, Isabel de Villena o el papa Alexandre VI estan representats en l'exposició junt amb Napole, Rasputín, Isabel la Catòlica, Isaac Newton o Marie Curie.

   Des d'un altre prisma i amb l'estil de Robert Capa, 'Magnia: la història mai explicada' representa des de la fantasia l'arribada de Cristòfol Colom a les Bahames, en un paral·lelisme amb la participació del fotògraf en el desembarcament de Normandia.

"NOVA FORMA D'EXPRESSIÓ"

   El redactor creatiu especialitzat en IA de Prodigioso Volcán i creador de l'exposició, Pablo Escobedo, ha assegurat, en declaracions a Europa Press, que la mostra és un "homenatge a la fotografia i als grans fotògrafs del segle XX, amb el pretext narratiu de la història de València".

   "La intel·ligència artificial no és més que una eina, per si mateixa no fa res. És una nova forma d'expressió que ens serveix per a explicar històries", ha manifestat Escobedo, al mateix temps que ha subratllat la "proximitat" i la "ironia" de la mostra per a acostar la història d'una forma "més humana".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià