El Museu de les Ciències donarà visibilitat a l'ELA amb l'exposició fotogràfica 'Fran Viu cap a Avant'

Publicado: martes, 28 mayo 2024 16:53

   VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   El Museu de les Ciències acollirà del 4 al 30 de juny l'exposició fotogràfica 'Fran Viu cap a Avant', amb l'objectiu de donar visibilitat a l'ELA a través de l'exemple vital del seu protagonista, Fran Vivó. Aquesta mostra està realitzada per Christian Lizandra junt amb l'Associació Valenciana d'ELA (ADELA-CV) i la família Vivó Martínez.

   L'exposició proposa un viatge per la vida de Fran Vivó i es compon de fotografies de xicotet i gran format, material audiovisual i mobiliari, estructurada en tres espais: 'Fran Vivó' que és la presentació del protagonista; 'Entenent l'ELA' en la qual es mostra l'atenció i cures que rep; i 'Moments de Vida', que ensenya la convivència amb la malaltia, demostrant que, amb l'ajuda tècnica i humana necessària, és possible tenir qualitat de vida.

   En la primera part es realitza un recorregut per la seua vida, els seus amics, el seu treball i les seues aficions, la seua passió per la seua professió, bomber forestal, i el seu amor per la naturalesa, mentre que, en 'Entenent l'ELA', el públic aprendrà sobre aquesta malaltia, les adaptacions necessàries i la importància de l'atenció mèdica especialitzada, detalla la Generalitat en un comunicat.

   Finalment, en 'Moments de Vida', es mostra com Fran i els seus sers estimats celebren la vida, malgrat les adversitats, des de festes d'aniversaris fins a la música que li brinda consol. La mostra s'exhibirà al carrer Menor i serà de lliure accés per al públic.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià