El Palau gestionarà i acollirà la Mostra de València

Ple de l'Ajuntament del mes de maig
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA
Publicado: martes, 28 mayo 2024 16:47

   "Hem de decidir entre salvar un organisme o salvar el festival", assegura que el regidor José Luis Moreno

   VALÈNCIA, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   El Ple de l'Ajuntament ha aprovat aquest dimarts, de forma inicial, la dissolució de l'organisme autònom responsable fins al moment de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani que, a partir d'ara, gestionarà el Palau de la Música.

    Aquest acord --aprovat sense el respatler de l'oposició, Compromís i PSPV-- s'ha adoptat "amb la finalitat de cercar solucions administratives a problemes administratius, i optimitzar recursos i millorar en eficiència", segons ha defensat durant la sessió plenària el regidor de Cultura, José Luis Moreno.

    Concretament, el Ple ha aprovat la dissolució de l'Organisme Autònom Municipal (OAM) Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals, les funcions de la qual, objectius i recursos quedaran integrats en un altre OAM Palau de la Música, Congressos i Orquestra de València.

    En el debat previ, la regidora socialista Maite Ibáñez ha justificat el seu rebuig en què el seu grup polític "no pot ser còmplice d'aquest acord que podria ser el primer pas per a desmantellar la Mostra, un certamen internacional que va nàixer el 1980 amb l'objectiu de potenciar la cultura mediterrània".

    L'edil ha posat en valor "la trajectòria ascendent d'aquest festival, que va donar un gir cap al declivi amb l'anterior equip del govern popular para, posteriorment, recuperar-se el 2018, quan va començar a incrementar el seu públic i es va incorporar a les xarxes de festivals de cinema més importants del món".

    En la mateixa línia s'ha manifestat la representant de Compromís Gloria Tello, qui ha assegurat que "amb aquesta decisió, el govern local mostra el seu menyspreu pel major i millor festival cinematogràfic de terres valencianes".

    Gloria Tello, que ha lamentat "aquesta decisió trista per al món de la cultura", ha assegurat que aquest certamen va convertir en els seus inicis a València en la capital del cinema mediterrani, i que, després de degradar-se en la dècada dels 90, s'havia recuperat i potenciat com un referent reconegut pel sector audiovisual".

    En la seua intervenció, el regidor de Cultura, José Luis Moreno, ha expressat el seu vincle personal amb la Mostra de València-Cinema del Mediterrani i ha reivindicat "l'aposta de l'equip de govern actual per aquest certamen".

    "Per aquest aposta --ha prosseguit-- volem donar-li sostenibilitat i salvar-ho, hem de decidir entre salvar un organisme o salvar el festival".

    Moreno ha insistit que "el govern local persegueix l'eficàcia, l'eficiència, l'estalvi pressupostari, i advoca per compartir sinergies i racionalitzar personal per a millorar els serveis".

PLANTILLA

   També ha precisat que el Palau de la Música assumirà les funcions, objectius i recursos de l'organisme dissolt. "L'escàs personal d'organisme autònom Mostra de València i Iniciatives Audiovisuals s'integraran a l'OAM Palau de la Música, que és on se celebrarà la pròxima edició, del 24 d'octubre al 3 de novembre, i que reforçarà la seua plantilla, ha afirmat.

    Segons l'acord plenari, després de la dissolució definitiva i extinció d'aquest organisme, es nomenarà una comissió liquidadora i se sotmetrà a informació pública l'acord, amb un termini de 30 dies hàbils per a presentar suggeriments i reclamacions. Finalment, després dels tràmits pertinents, es realitzaran els ajustos necessaris per a l'organització de totes les activitats.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià