Stoltenberg diu que 23 països OTAN arribaran enguany a l'objectiu del 2 per cent del PIB en despesa militar

 Jens Stoltenberg giv
Vesa Moilanen/Lehtikuva/dpa
Publicado: martes, 18 junio 2024 10:12

   MADRID, 18 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, ha destacat després de reunir-se amb el president nord-americà, Joe Biden, que fins a 23 dels 32 països membres de l'Aliança compliran enguany amb l'objectiu d'invertir en defensa el 2 per cent del PIB.

   "Hui he pogut escoltar una nova xifra que indica que 23 membres de l'OTAN gastaran enguany en defensa el 2 per cent o més" del Producte Interior Brut (PIB), ha explicat Stoltenberg des de la Casa Blanca després de reunir-se amb el president nord-americà, Joe Biden.

   Biden, per la seua banda, ha destacat que esta xifra de països "s'ha doblat" des que va assumir la Presidència nord-americana al gener del 2021, i ha assegurat que la cimera de l'Aliança del proper mes a Washington servirà per a "construir" més a partir dels progressos realitzats.

   L'increment es deu a un augment de fins al 18 per cent en la despesa en defensa de Canadà i dels membres europeus de l'OTAN, "el major increment en dècades". Els números impliquen, a més, que s'ha duplicat en quatre anys la quantitat de membres que arriben a l'objectiu del 2 per cent, compromès fa una dècada.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià