Publicado 04/10/2022 18:37

Zelenski declara nul·la l'annexió a Rússia de quatre regions d'Ucraïna

Volodimir Zelenski, president d'Ucraïna
PRESIDENCIA DE UCRANIA

   MADRID, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

   El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha declarat "nuls i sense efecte" els tractats firmats el divendres pel seu homòleg de Rússia, Vladimir Putin, per a absorbir dins de la Federació Russa les regions ucraïneses de Donetsk, Lugansk, Jersón i Zaporiyia.

   Mitjançant un decret, Zelenski ha subratllat aquest dimarts el "dret sobirà" d'Ucraïna sobre les quatre regions que reclama Rússia. En aquest sentit, ha recordat que la independència d'Ucraïna en 1991 ja va reflectir que es tractava d'un país "indivisible i inviolable".

   Zelenski ha apel·lat també al Dret Internacional, i ha recorregut a ell per a posar en qüestió la legitimitat dels referèndums orquestrats per les autoritats russes en les quatre regions que ara Moscou reivindica com a pròpies.

   El mandatari ucraïnés va respondre les aspiracions expansionistes del país veí sol·licitant l'ingrés d'Ucraïna en l'OTAN i aprovant una sèrie d'objectius que, entre altres coses, contemplen noves mesures de pressió sobre Rússia i el rebuig frontal a qualsevol diàleg mentre Putin seguisca en el Kremlin.