Un consumo moderado de cervexa "podería ser positivo" para protexer a saúde ósea, segundo un estudio de Fhoemo

Cerveza, beber
JOSÉ A. ROJO
Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 14:03

Evidencias científicas apuntan que un máximo de tres canas ao día para os homes e dous para as mulleres axudan unha mellor saúde ósea

SANTIAGO DE COMPOSTELA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

Varios elementos que contén a cervexa --os polifenois, fitoestrógenos e o sicilio-- poden contribuír á rexeneración do óso polo que un consumo moderado desta bebida "podería ser positivo" para protexer a saúde ósea.

Así conclúeo o documento 'Saúde Ósea, Nutrición e Cervexa', elaborado pola Fundación Hispana de Osteoporose e Enfermidades Metabólicas Óseas presentado este venres na Coruña no marco dunha campaña informativa que contou tamén coa realización de probas para determinar a densidade mineral ósea e unha conferencia sobre saúde ósea.

En concreto, este manual busca explicar ás persoas de idade avanzada cáles son os factores de risco da osteoporose e como poden mellorar os seus hábitos de alimentación e estilo de vida para previr as enfermidades óseas.

"É fundamental evitar o sedentarismo e manter unha dieta saudable e equilibrada" para o que convén "incrementar a ingesta de alimentos ricos en vitamina D e silicio, explicou o autor do documento, o doutor Manuel Díaz Curiel, quen destacou que a cervexa é a fonte "máis importante de silicio" nunha dieta.

Así mesmo, esta guía tamén recomenda incrementar o consumo de alimentos ricos en calcio, un elemento "fundamental" na formación do óso: incluír na dieta alimentos que conteñan vitamina D, e aqueles con silicio (plátano, pan, feixóns, lentellas, patacas e cervexa). Ademais, realizar exercicio suave e pasear ao aire libre.

PAPEL DA CERVEXA

Segundo recordou a Fundación, a cervexa é unha bebida fermentada de baixa graduación alcohólica, elaborada a partir de auga, cebada e lúpulo e cun baixo contido calorífico. Destes ingredientes naturais despréndense nutrientes de interese para o organismo, como vitaminas do grupo B e minerais. Ademais, contén polifenois (antioxidantes naturais), fitoestrógenos e silicio.

"Se ben se demostrou que o exceso de alcohol é un factor importante de risco para sufrir osteoporose, numerosas evidencias científicas asocian o consumo moderado de cervexa (un máximo de tres canas ao día para os homes e dous para as mulleres) cunha mellor saúde ósea", apunta a revisión bibliográfica Acción da cervexa sobre o óso, dirixida tamén por Manuel Díaz Curiel.

Así mesmo, a Fundación sinalou que o estudio 'Effect of beer drinking on ultrasound bone mass in women', da Universidade de Extremadura "confirma que a ingesta moderada de cervexa pode ter un efecto positivo na masa ósea de mulleres post menopáusicas como variable independente".