Font de Mora anuncia que el pròxim curs la Comunitat tindrà 42 nous centres docents

Actualizado: lunes, 6 agosto 2007 15:05

VALÈNCIA, 6 Ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha anunciat hui que està previst que entren en funcionament en el pròxim curs un total de 42 centres escolars nous respecte al curs anterior i ha destacat a més que hi ha més de 200 centres previstos en el Pla Creaescola que es troben a hores d'ara en marxa en alguna fase de construcció.

Per a Font de Mora, estes dades evidencien "l'enorme esforç constructiu que està portant a terme el Govern valencià davant les necessitats de nous centres que s'estan plantejant com a conseqüència de l'increment del nombre d'alumnes".

Segons ha argumentat, precisament per a accelerar estes infraestructures s'estan començant a utilitzar "noves tècniques constructives tecnològicament avançades per a la construcció de nous centres educatius a la Comunitat". La seua ocupació en alguns centres està permetent "accelerar considerablement" les obres i "reduir els terminis d'execució a la meitat de temps que s'utilitza amb les tècniques tradicionals", ha dit.

"Esta utilització de noves tecnologies suposa un pas cap a davant que va a permetre accelerar la construcció de centres", ha assegurat el responsable d'Educació, qui ha concretat que "en esta fase inicial hi ha prop de d'una quinzena de centres que es troben en algun moment d'execució amb esta tècnica".

Font de Mora ha assenyalat que "hem d'aprofitar-nos dels nous sistemes que han anat apareixent i que agiliten i milloren la construcció d'edificis". "L'eficàcia d'esta tècnica està àmpliament provada en edificis i centres escolars d'altres països i comunitats autònomes", ha afegit .

El conseller ha defensat que "esta tècnica altament tecnificada, permet rapidesa d'execució, precisió en el muntatge, qualitat, sostenibilitat i funcionalitat, amb una major qualitat en els acabats i alt nivell de confortabilitat. Són construccions, en definitiva, més flexibles, fiables i fàcilment ampliables".

La metodologia consistix en l'acoblament mitjançant elements industrialitzats produïts en taller, i la cimentació és totalment convencional, de formigó armat, la qual cosa, unit a l'escàs pes d'estes construccions, "aporta una gran seguretat", ha destacat.

La façana pot ser de panells prefabricats o panells metàl·lics dobles amb aïllant interior, a més d'una cambra d'aire i un extradossat, fet que permet aconseguir "major aïllament tèrmic i acústic que en una façana tradicional", han apuntat les mateixes fonts. Els envans interiors es fan mitjançant pladur, que té unes propietats "excel·lents" d'aïllament acústic i tèrmic. Els paviments són de formigó, recobert de resines o PVC, "altament resistents i càlids", han afegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià