Un curtmetratge ambientat en La Vilavella guanya el II Festival Cortometrando de la Diputació de Castelló

Festival Cortometrando
TONI LOSAS/DIPUTACIÓN
Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 12:43

CASTELLÓ, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

El curtmetratge 'Munic', ambientat en La Vilavella (Castelló), ha estat el guanyador del II Festival Provincial de Curtmetratges 'Cortometrando' de la Diputació. La peça, dirigida per l'onder Natxo Fonts, va obtenir el suport del jurat en una gala final que va omplir el Teatre Principal de Castelló amb més de 500 persones, segons ha informat la institució provincial en un comunicat.

El premi del públic ha estat per al curt 'María, la de la caja de zapatos' del director Salvador Isert, ambientat en Tales (Castelló).

El diputat de Cultura, José Luis Jarque, ha destacat l'"èxit" d'esta iniciativa, "que posa en comuna la promoció cultural i audiovisual amb la promoció turística dels nostres municipis". "A cadascun dels passos que ha donat el festival ha rebut l'excel·lent resposta tant del sector audiovisual de la província com dels ciutadans, doncs ha passat en el rodatge dels curtmetratges en els pobles, i ahir a la nit es va tornar a materialitzar omplint de públic el Teatre Principal de Castelló", ha afegit.

El jurat del festival ho han compost l'actor Fernando Cayo, Vicente Bonet --director guanyador de la primera edició de Cortometrando--, Óscar Parra --organitzador del cinefòrum del Festival Cineculpable--, Jaume Quiles --organitzador del Fuencaliente Rural FilmFest de Ciudad Real--, i Alberto Gutiérrez --organitzador del Fuencaliente Rural FilmFest--.

"Cortometrant continua el seu camí posicionant-se en el sector audiovisual com l'únic festival o concurs de curtmetratges a la província que preveu ajudes per a la producció, i cal sumar els premis que rebran els guanyadors del certamen", segons ha indicat el diputat.

REQUISITS

Jarque ha recordat que un dels requisits per iniciar el camí d'este festival era que no els costés diners als directors, "un condicionant que en massa ocasions frena la producció d'este tipus de peces". "Hem comprovat la qualitat de les peces finalistes, i estem molt satisfets amb el resultat", ha destacat.

Un dels requisits per a participar en el concurs ha estat ser productor, guionista o director de cinema nascut o resident a la província de Castelló.

L'"excel·lent" acollida i la implicació dels veïns dels sis municipis on s'han gravat els curtmetratges -Tales, Tírig, Vilavella, Atzeneta del Maestrat, Navaixes i Forcall- ha estat tal que desenes de veïns han assistit ahir a la nit a la gala final, fins i tot en el cas de Tales noliejant un autobús per al seu desplaçament a Castelló.

En este sentit, el diputat Jarque ha assenyalat que "ha estat una gala molt especial, sobretot per la presència dels veïns dels municipis on s'han gravat els curtmetratges". "Hi ha hagut anècdotes i experiències molt maques que segur que ni els equips de gravació ni els propis habitants dels pobles oblidaran, i que passen a formar part del valor d'este festival", ha dit.

Durant la gala, i després del visionat de les peces, el públic ha reconegut amb un aplaudiment la qualitat de tots els curtmetratges finalistes: 'María, la de la caja de zapatos', de Salvador Isert i que s'ha rodat en Tales; 'Duocracia', de Raúl Sánchez, en Atzeneta del Maestrat; 'Estrellas', de Lucía Nos, a Tírig; 'Munich', d'Ignacio Fuentes, en La Vilavella; 'Azafrán', d'Elena Escura, a Forcall, i 'El Tren', per Sergio Serrano i rodat en Navaixes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià