Dacosta, Camarena, Torreblanca i Díaz porten experiència i equivocacions a GASMA

Consejo Asesor del Centro de Gastronomía y Management Culinario GASMA
Foto: EUROPA PRESS
Actualizado: viernes, 27 febrero 2015 15:51

Dacosta celebra que els 'reality show' de TV han ajudat a "divulgar" la cuina tot i que advertix que "la realitat de l'ofici és molt més"

   VALÈNCIA, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Els xefs Quique Dacosta, Ricard Camarena i Susi Díaz, el mestre pastisser Paco Torreblanca, la sommelier Manuela Romeralo i la responsable d'R+D+I Purificación García integraran el Consell Assessor del Centre de Gastronomia i Management Culinari GASMA de la Universitat Cardenal Herrera (CEU-UCH), amb la intenció d'aportar "el plus" de la seua "experiència el dia a dia" i les seues "equivocacions" als alumnes d'este centre castellonenc, als qui acostaran les últimes "tendències i necessitats" que observen en el món de la cuina internacional.

   Així ho han explicat en roda de premsa estos professionals de la gastronomia, que segons han recordat, "van aprendre a base de garrot", de manera "autodidacta" a muntar un negoci i a tractar amb els bancs. Ara, esperen que les seues vivències puguen servir a les noves generacions a "reduir el marge d'error" en les seues iniciatives.

   Dacosta, que presidirà el Consell Assessor, ha celebrat que els 'reality show' televisius han ajudat a "divulgar" el món de la cuina tot i que ha advertit que "la realitat de l'ofici és molt més". Ha agraït als mitjans de comunicació el seu interès per les arts culinàries però ha advertit a les joves promeses que tot i que la part més mediàtica s'ha centrat en el que passa a la cuina "existix un recorregut més ampli" que passa per la sala i va més enllà.

   En este sentit, ha assenyalat que hui dia hi ha "més carència i més necessitat" de personal a la sala i a l'àrea de gestió del negoci. Precisament ací és on radica l'"excel·lència" de GASMA, ha apuntat, els estudis del qual abraçaran "tres potes": gastronomia, gestió econòmica i concepte experiencial, ha subratllat.

   Dacosta ha explicat que el Consell Assessor de GASMA es reunirà periòdicament per a aportar la seua "empremta pròpia i experiència a peu de carrer", i alhora traslladarà les necessitats del mercat, les seues singularitats i les corrents que marquen tendència a l'alumnat del centre castellonenc. Els professionals marcaran les línies per les quals encaminar els cursos, a més d'oferir xerrades, tutela i supervisió l'àrea que cadascun domina.

   Per a Ricard Camarena, la seua funció ací té també "un punt d'egoisme" perquè en este consell podrà trobar "respostes" a eixes preguntes que sempre busquen com a professionals per a evolucionar en els negocis.

   En el seu cas, ha dit, quan va voler muntar el seu primer negoci no sabia "d'on caurien els diners" i va haver d'aprendre "al carrer, dia a dia, a base d'equivocacions". "Intentarem ajudar en tot el possible" perquè els estudiants de GASMA "tinguen menys marge d'error", ha assegurat.

   També Susi Díaz ha evocat el seu passat "autodidacte" de molt treball per a arribar a on està hui i ha confiat que "el plus" de la seua experiència siga útil per als que vénen darrere.

"QUALITAT HUMANA"

   La idea, ha dit Paco Torreblanca, és "generar excel·lència" amb una màxima com a premissa "qualitat humana a més de professional" sense oblidar tampoc que "no val la pena fer el que ja està fet".

   Des de la sala, Manuela Romeralo ha destacat la importància d'aportar "realisme" a estos estudis en detriment dels cursos "massa academicistes". Com a sommelier, ha posat èmfasi també en la necessitat que els estudiants "coneguen tot el que es cou al cuina i els cuiners sàpiguen el que passa a la sala. Tenim molt que fer i molts que comunicar", ha avançat.

   La "visió científica de la cuina" l'ha donat Purificación García, qui ha subratllat que el Consell Assessor de GASMA aprofundirà en la investigació gastronòmica des d'un punt de vista antropològic i científic.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià