Els diputats de Podem en les Corts es reduïxen el sou a tres vegades el salari mínim interprofessional

Antonio Montiel
PODEMOS
Actualizado: jueves, 2 julio 2015 16:49

VALÈNCIA, 2 Jul. (EUROPA PRESS) -

Tots els diputats de Podem en les Corts Valencianes s'han reduït el sou a tres vegades el salari mínim interprofessional (SMI), establit en 648,60 euros mensuals en 2015, més un complement de mitjà SMI per fill a càrrec, d'acord amb l'acord de càrrecs electes aprovat pel Consell Ciutadà Estatal de Podem.

Així ho ha indicat la formació política en un comunicat en el qual ha destacat que es tracta de la primera mesura a nivell intern que han adoptat els 13 diputats de Podem al parlament valencià en rebre la seua primera nòmina. A més, tots els diputats percebran la mateixa quantitat, inclosos el síndic, els portaveus adjunts i el secretari segon de la Mesa.

Els diputats de Podem percebran en les seues nòmines el sou establit per la Mesa i la diferència fins als tres SMI es destinarà a les activitats de l'organització i al programa Impulsa, que s'ocupa de sufragar projectes d'índole social, com el dels menjadors escolars ecològics i de proximitat de l'horta de València i l'operació Sinergia, relacionada amb la creació de llocs de treball, els dos guanyadors en l'anterior edició.

Des de Podem indiquen que els membres del seu grup, per decisió pròpia, van començar a percebre els seus salaris l'11 de juny, dia que es van constituir les Corts Valencianes, i no des de la data que van recollir les seues credencials com a diputats, perquè entenien que és des de la constitució del Parlament quan efectivament començava el seu treball.

RENUNCIEN AL PÀRQUING

Paral·lelament, els diputats d'esta formació han renunciat a l'ús del pàrquing que s'assigna a cada parlamentari i que tenia previst una assignació de 50.000 euros per a tota la legislatura, quantitat que amb esta decisió, roman a les arques de l'erari públic.

El grup parlamentari de Podem ha decidit que, en el cas que algun dels diputats que residixen fora de la ciutat haja de fer ús d'un servici d'aparcament, serà el mateix grup el que sufrague les despeses amb l'assignació mensual de la qual disposa per al seu funcionament.

TARGETA VIA-T I COTXES OFICIALS

Alhora, han declinat fer ús de la targeta Via-T per a les autopistes i han renunciat a disposar de manera permanent de cotxes oficials i xòfers, tant en el cas del representant a la Mesa, el secretari segon --que rau a Castelló i que acudix diàriament en transport públic al Parlament--, com del síndic portaveu.

Els diputats de Podem també han rebutjat l'assegurança de vida que oferix les Corts als parlamentaris, tot i que sí han acceptat el d'accidents, a causa de "els freqüents desplaçaments per carretera que realitzen els parlamentaris en el marc del seu treball habitual i en les visites que realitzen a les comarques cada divendres per a traduir a iniciatives parlamentàries els interessos que els transmeten els representants de la societat".

OFICINA MÒBIL

D'altra banda, pel que fa a l'oficina mòbil del diputat, Podem va sol·licitar que s'adquiriren equips sol per als nous parlamentaris, tot i que ha lamentat que esta iniciativa ha estat rebutjada amb l'argument que "els antics eren obsolets".

Esta formació ha reclamat, per a l'adquisició dels elements que componen l'oficina mòbil, la realització de concursos públics d'adjudicació o, si no n'hi ha, procediments negociats, que requerixen la consulta d'un mínim de tres ofertes, per a la contractació de servicis de la Cambra.

Pel que fa als ordinadors, ha plantejat que es convocara un concurs públic, i després de ser rebutjada esta opció amb l'argument que "dilataria el procés", va proposar el procediment negociat perquè es comparara l'oferta de tres empreses i no se cenyira només a una, com era habitual.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià