Els mestres confiters preveuen un augment d'un 15% en les vendes de dolços de Tots Sants

Las ventas de dulces de Todos los Santos se prevé que crezcan un 15%
GREMIO DE MAESTROS CONFITEROS
Actualizado: viernes, 31 octubre 2014 14:39

VALÈNCIA, 31 Oct. (EUROPA PRESS) -

El Gremi de Mestres Confiters preveu la venda de 6.000 quilos de bunyols, 4.000 d'ossos de sant i 5.000 de panellets en les pastisseries agremiades a València i província per la festivitat de Tots Sants, un augment d'un 15% després d'"anys d'estancament".

Segons ha informat l'entitat en un comunicat, els preus d'estos dolços "es mantindran estables, tot i que les primeres matèries necessàries per a la seua elaboració s'han incrementat entorn del 30%", en especial ametlles i pinyons.

D'acord amb les seues previsions, les vendes de dolços típics de Tots Sants, com els bunyols de vent, ossos de sant i els panellets, s'incrementaran enguany en més d'un 15% en les pastisseries, després de "cinc anys d'estancament".

Els principals motius són "el repunt del consum constatat per part de la institució gremial a l'últim any, al costat de la innovació aplicada per moltes pastisseries agremiades a l'elaboració dels dolços típics de Tots Sants".

Per al Gremi de Mestres Confiters de València, les pastisseries valencianes han registrat un "repunt" del consum, ja constatat en la festivitat del 9 d'Octubre. L'entitat ha destacat la "qualitat i la innovació" com a dos factors "essencials" en el recorregut que experimentaran les vendes durant la festivitat, pel caràcter artesanal i pels ingredients utilitzats per les pastisseries agremiades a València i Províncies, "que generen un benefici per al ciutadà com a productes més saludables i de qualitat, allunyats dels productes congelats que oferix la pastisseria industrial".

NOUS SABORS I FARCITS

Pel que fa a la innovació, en esta ocasió es traduirà en exemples com els ossos de sants de sabors com l'aigua de roses o violeta, menta o els bunyols de vent amb farcits que en alguns casos utilitzen xocolates d'orígens o cremes d'alta gamma usades també en els farcits de bombons d'última generació.

La festivitat anglosaxona d'Halloween, que consideren com una festa "plenament acceptada a València", també contribuïx a diversificar les vendes de producte en les pastisseries, en sumar-se als dolços més tradicionals o incentivar el consum de dolços als més joves i cita com a exemples, xocolatines amb motius "terrorífics", carbasses de xocolata o xicotets pastissos dissenyats per a la celebració.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià