L'Ajuntament de València tramita 160 autoritzacions per a llocs de bunyols, 30 menys que en 2014

Puesto de venta de churros y buñuelos por Fallas en el centro de Valencia
EUROPA PRESS
Actualizado: miércoles, 4 marzo 2015 16:19

VALÈNCIA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El servici d'Ocupació de Domini Públic de l'Ajuntament de València està fent a data d'este dimecres la tramitació de 160 autoritzacions de llocs de masses fregides i venda de bunyols. D'elles, 125 sol·licituds han estat presentades per comissions de falla i les 35 restants per establiments fixos, com cafeteries, bars o restaurants.

En relació amb les sol·licituds presentades l'any anterior, s'ha produït un descens d'uns 30 llocs, ha informat el consistori en un comunicat. Tot i això, segons ha apuntat el regidor de Coordinació Jurídica i Llicències, Félix Crespo, "encara poden presentar-se més sol·licituds per a estos llocs als últims dies, ja previs als dies grans de les festes de Falles".

Per la seua banda, la regidora delegada de Sanitat, Consum i Laboratori Municipal, Lourdes Bernal, ha subratllat que es portaran a terme més de 1.800 inspeccions i comprovacions, "tant en la composició de les masses que s'utilitzen, com del control alimentari d'higiene i de seguretat laboral per part del personal al capdavant d'estos llocs" ha ressaltat.

"Les inspeccions ja han començat, amb uns 86 controls realitzats durant estos primers dies i seguiran fins al dia 20 de març, si bé entre totes elles no hi ha hagut fins ara cap incidència, possiblement perquè tots els anys s'informa a estos establiments de tot el que se'ls exigix i dels requisits que han de complir, i saben que estem molt a sobre perquè tot estiga en condicions amb vista al públic", ha dit Bernal.

OLI, AIGUA I MASSES

En les inspeccions es revisa l'estat de l'oli, l'aigua, la massa, i altres aliments de venda al públic, i s'envien els resultats al Laboratori Municipal. Pel que fa als treballadors, a més de les condicions generals com seguretat social i altres qüestions de normativa, es demana que disposen de la formació com a manipulador d'aliments, així com una roba adequada per a la tasca cara al públic que estan fent.

Respecte a la inspecció de la qualitat dels olis usats per a les fritades de les masses, es porten a terme controls realitzats per inspectors farmacèutics que obtenen, de manera immediata, anàlisis molt precises sobre la qualitat dels olis, fet que permet poder fer els canvis el mateix dia.

"L'objectiu és mantenir la qualitat sanitària i alimentària en estos llocs, que són part important de l'ambient de les festes, i que per esta raó, en tractar-se d'aliments cara al públic, ha de guardar-se amb ells un exquisit control" ha indicat finalment Lourdes Bernal.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià