Valencia y Sevilla
Actualizado: viernes, 25 abril 2014 11:09

Els d'Emery, amb un Rakitic enorme, vencen el València amb gols de M'Bia i Bacca

MADRID, 25 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Sevilla va aconseguir finalment el bitllet a la final de l'Europa League, que se celebrarà a Torí, després d'imposar-se al València (2-0) amb els gols de M'Bia i Bacca, en apenes tres minuts, en un partit en el qual va tornar a destacar Ivan Rakitic, el capità general del Sánchez Pizjuán.

El futbol dels nervionenses batega al ritme que vol el croat. La fortalesa en el centre del camp --i sobretot la seua qualitat per a l'última passada-- van distingir al Sevilla del València. Els de Pizzi, amb bones intencions, no van poder frenar l'efervescència local, que potser es troben en el millor moment de la temporada.

Una única derrota en els últims 13 partits situen al Sevilla en una privilegiada situació a poques setmanes que es decidisca tot, tant en la Lliga com a Europa. Este dijous, davant la seua afició, va aprofitar un excel·lent començament per a acorralar el seu rival i posar-li contra les cordes.

M'Bia va ser qui va obrir la compta amb una estranya rematada de taló. El migcampista camerunés, que estava en clar fora de joc, es va quedar sense opcions de culminar la falta botada per Rakitic, però a última hora es va girar i va portar el cuir al fons de les malles (1-0, min.33). No obstant això, la defensa 'txé' no es va tornar boja amb les protestes.

Tres minuts després, i en el millor moment dels locals, Bacca es va cuinar el segon --i fet i fet definitiu--. El colombià, un fix en la selecció cafetera per al Mundial, va creuar amb la destra al pal llarg i va batre Guaita amb extrema facilitat. El 2-0 va tombar els valencians, que van millorar la seua versió en la segona meitat.

Va aparèixer Piatti, però sobretot Jonas en la recta final. El domini va ser més altern i tots dos equips van disposar d'ocasions per a canviar el curs del partit. Alcácer ho va seguir intentant pels de Pizzi i Fazio, de cap, va estar prop de veure porteria. En tot cas, al final va ser quan el València va tornar a la càrrega.

Vargas la va estavellar en el travesser a dos minuts del final i Beto va provocar la groga d'Alcácer, que es perdrà el duel de tornada a Mestalla. Jonas també va comptar amb un tret llunyà, però gens va canviar el marcador del Pizjuán en una nit que va recordar les grans nits europees de fa menys d'una dècada.

FITXA TÈCNICA.

--RESULTAT: SEVILLA, 2 - VALÈNCIA, 0. (2-0, al descans).

--ALINEACIONS.

SEVILLA: Beto, Diogo, Pareja, Fazio, Navarro, Carriço, Mbia, Reyes (Marin, min.59), Rakitic, Vitolo i Bacca (Gameiro, min.73).

VALÈNCIA: Guaita, Javi Fuego, Joao, Mathieu, Bernat (Gayá, min.46), Keita, Feghouli (Jonas, min.74), Parejo, Fede Cartabia (Piatti, min.57), Vargas i Alcácer.

--GOLS:

1 - 0, min.33, M'bia.

2 - 0, min.36, Bacca.

--ÀRBITRE: Damir Skomina (SLO). Va amonestar amb targeta groga Marin (min.71) del Sevilla i a Alcácer (min.88) i Mathieu (min.92) en el València.

--ESTADI: Sánchez Pizjuán.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià