Les operadores reben un nou manament per bloquejar altres 22 dominis web que publiciten l'1-O

Publicado 19/9/2017 19:28:36CET

MADRID, 19 Sep. (EUROPA PRESS) -

Les operadores de telecomunicacions han rebut un nou manament del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona per bloquejar altres 22 dominis web que publicitan el referèndum de l'1 d'octubre declarat il·legal pel Tribunal Constitucional, han informat a Europa Press fonts judicials.

L'objectiu del manament és bloquejar l'accés als dominis creats després del bloqueig del passat dia 15 de la Guàrdia Civil sobre deu pàgines web. Estos 22 nous dominis, incloent els web proxy que serveixen com a intermediàries, han de redirigir un web de bloqueig ja establida i administrada per la Guàrdia Civil.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va encapçalar a través de les xarxes socials la crida per visitar altres pàgines web allotjades en dominis fora d'Espanya, després que es bloquejaren els web oficials referendum.cat o garanties.cat, entre d'altres.

El jutjat de Barcelona requereix que s'estenguen les "mesures d'execució forçosa" sobre els següents dominis:cat.referendum.barcelona, referendum.enricpineda.cat, referendum.party, referendum.ninja, referendum.love, referendum.legal, referendum.fyi, referendum.soy, referendum.lol, referendum.voto, referendum.works, referendum.observer, alerta.cat/www.referendum.cat, referendum.pirata.cat, referendum.pau.fm, referendumcat.eu, nigeon,github.io/referendum.cat, re1oct.net, ref1oct.org, referendum.zalo.nyc i aniol.github.io/referendum.cat.

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que el seu titular és Juan Antonio Ramírez, va ordenar divendres passat que en 24 hores es bloquejaren els següents web: ref1oct.cat, ref1oct.eu, referendum.es, referendum.cat, referendumoctubre1.com, referendum.ws, referendumoctubre1.cat, referendumoct1.cat, 1octreferendum.cat i garanties.cat.

"S'ordena", resa el manament, "que els intermediaris suspenguen la transmissió, l'allotjament de dades, l'accés a xarxes de telecomunicacions o la prestació de qualsevol altre servici equivalent d'intermediació en relació amb el web objecte del procediment o qualsevol altra pàgina web que poguera utilitzar-se en iguals termes, o que redireccione a este lloc per al seu accés, bloquejant o impedint des de l'accés des del territori espanyol a estes pàgines d'internet".

Juan Antonio Ramírez és el mateix jutge que el 3 de març va encarregar a la Guàrdia Civil la tasca de policia judicial en la causa oberta arran de les conferències de l'exsenador d'ERC Santiago Vidal, qui va revelar que el Govern català tenia una partida camuflada de 400 milions per al referèndum il·legal de l'1 d'octubre i crear estructures d'Estat.

En el marc d'estes perquisicions, el jutge Ramírez ha cridat a declarar nombrosos alts càrrecs de la Generalitat implicats en els preparatius de l'1-O.

colaboracio