Podem proposa Joan Carles Carbonell per al CJC després de declinar incorporar-se Martínez Dalmau per motius personals

Publicado 25/9/2017 10:58:52CET

VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

Rubén Martínez Dalmau ha declinat incorporar-se al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana (CJC) per "motius personals i professionals", un any després de la seua nominació, segons ha informat este dilluns Podem, formació que el va proposar per a eixe lloc.

Podem ha proposat per a la seua substitució el catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València, Joan Carles Carbonell, qui ha acceptat esta responsabilitat. El jurista ha destacat que assumeix "amb il·lusió" la candidatura per a treballar en el suprem òrgan consultiu de l'administració valenciana, segons ha informat el partit en un comunicat.

Carbonell és catedràtic de Dret Penal de la UV, llicenciat en Dret per esta institució i doctorat en Dret Penal per la Universitat Complutense de Madrid. També és Doctor Honoris causa per la Universitat San Carlos de Guatemala.

En l'actualitat és director de l'Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals de la UV. És autor de diverses publicacions de diferents temàtiques com a principis constitucionals, terrorisme, llibertats públiques, corrupció i el dret a decidir en àmbit privat, seguretat vial i violència de gènere.

Ha sigut director del departament de Dret Penal en la UV, vicerector d'Estatuts i desenvolupament normatiu en esta institució i degà de la Facultat de Dret en dos universitats públiques (Balears i València).

Podem ha expressat el seu "màxim respecte" per la decisió de Dalmau, així com el seu "agraïment cap a la predisposició" expressada pel jurista a acceptar eixa responsabilitat quan se li va proposar. Dalmau, després d'haver transcorregut un any de la seua nominació, havia adquirit compromisos amb diverses universitats per als pròxims anys.

colaboracio