À Punt comptarà amb 357 treballadors a partir de l'1 de juliol: 289 extreballadors de l'antiga RTVV i 89 nous

Primera imatge del primer informatiu d'À Punt
À PUNT
Actualizado: martes, 19 junio 2018 14:58

VALÈNCIA, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

La directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, ha detallat aquest dimarts que la Societat Anònima À Punt comptarà, a data d'1 juliol, amb 357 treballadors, dels quals 289 (el 81%) són extreballadors de l'extinta RTVV i 68 (el 19%) personal que no havia tingut relació amb l'empresa o simplement havien sigut becaris.

Així ho ha assenyalat Marco en una compareixença en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Audiovisual en Les Corts a la qual ha assistit per a explicar la seua gestió i el procés per a engegar les emissions dels mitjans de comunicació públics valencians a petició del PP i Cs.

Marco ha admès que el camí fins a les emissions regulars "no ha sigut fàcil" i encara queden qüestions que s'han de millorar, però ha valorat el treball realitzat pels treballadors. En aquest sentit, ha lamentat el debat, que "sempre venia de fora", sobre la conformació de la plantilla perquè des de la direcció el que s'ha buscat ha sigut que els professionals foren "persones preparades i motivades, sense mirar d'on venien".

En concret, els nous treballadors que s'han incorporat han cobert les places en les categories de periodista redactor, periodista esportiu, periodista esportiu ENG, redactor audiovisual ENG, expert en xarxes, CEO manager, meteoròleg o productor perquè eren llocs que no existien en l'extinta Canal 9, ha admès.

Així mateix, ha precisat que en algunes categories laborals s'ha hagut d'anar a un quart requeriment de documentació perquè no es cobrien les places per a llocs de periodistes redactors per a Alacant i Castelló, analista programador, analista de social mèdia, assessor lingüístic, ajudants de producció, operador de càmera i muntador, mentre que s'ha hagut d'obrir nova convocatòria en categories com a expert en tractament de dades o redactor esportiu ENG a Castelló i redactor audiovisual ENG a Alacant, Castelló i Madrid.

No obstant açò, ha destacat que totes les delegacions d'Alacant i Castelló estan obertes i es troben en "fase de millora, connectivitat i obres" i, malgrat "les dificultats", estan funcionant i ja subministren informació tant per a la ràdio com la web i la televisió.

AL SETEMBRE, GRAELLA COMPLETA EN LA RÀDIO

En la seua intervenció, Marco ha posat en valor el començament el passat 10 juny de les emissions regulars d'À Punt Mèdia, "una plataforma multimèdia capaç d'integrar la web, radiotelevisió i xarxes socials". De fet, ha avançat que la previsió és que al setembre estiga completa la graella de la ràdio.

D'aquesta manera, ha explicat que els 46 dies en proves en la televisió fins que va començar l'emissió en directe "van servir per a comprovar que la implementació tècnica garantia l'emissió dels continguts i que els sistemes no estaven estabilitzats" i hi havia qüestions que havien de "funcionar millor per a aspirar a la perfecció".

No obstant açò, ha considerat que l'inici "ha sigut satisfactori i s'han cobert les expectatives". "La primera graella de continguts és tota una declaració d'intencions i hi ha informatius que permeten conéixer la nostra actualitat, vertebrant i donant veu a la societat valenciana, en aquests primers dies d'emissió s'han produït notícies importants i la redacció ha sabut reaccionar amb professionalitat i nivell; també la ràdio amb l'informatiu del matí s'ha consolidat i els butlletins", ha emfatitzat.

En aquest punt, ha posat el focus en l'"especial atenció" de les minories socials i el contingut "de proximitat" i l'entreteniment amb una "una ofereix programa cultural per a posar l'accent, veu i cara de persones que des de l'anonimat reforcen la marca Comunitat Valenciana".

CERTES "DIFICULTATS"

No obstant açò, ha admès certes "dificultats" per a la implementació de les aplicacions mòbils i tauletes tant per al públic generalista com l'infantil per un problema amb el proveïdor que "no serveix amb condicions el treball encomanat". No obstant açò, ha avançat que aquesta setmana presentaran la ferramenta per al públic en general i "en breu" per a l'infantil.

Tampoc està "satisfeta", segons ha reconegut, amb el servei que es presta per a les persones amb discapacitat visual i auditiva a causa de la "falta de temps". "El nostre compromís és incorporar sistemes més avançats i en el menor temps possible cobrir les seues necessitats", ha afirmat, per a valorar "la comprensió" dels col·lectius i entitats.

AUDIÈNCIES

Respecte al mesurament d'audiències, Marco ha assenyalat que aquesta qüestió depèn del Consell Rector, que està treballant per a buscar els millors mecanismes. No obstant açò, ha recordat que la televisió porta uns 10 dies emissió i "ara com ara" la prioritat és "la qualitat dels continguts i el rigor" i "després arribaran les audiències". "Volem que siga la màxima, però cada cosa en el seu moment", ha puntualitzat.

D'altra banda, ha negat que vaja a haver-hi programació conjunta amb Tv3 o IB3 perquè aquesta qüestió "no entra entre els objectius de la direcció", encara que ha postil·lat que utilitzaran continguts de la Federació d'Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (FORTA) que consideren "siguen d'on siguen".

Ha remarcat que l'objectiu és "ressuscitar el sector audiovisual" perquè comence a "tindre múscul" i aconseguir que À Punt Mèdia siga reconeguda per la seua "bona reputació" perquè la gent "la senta seua".

PP ANIRÀ ALS TRIBUNALS PEL DRET DE RECTIFICACIÓ

Des del PP, el diputat Jorge Bellver ha criticat que la televisió no haja atès al seu escrit de rectificació sobre dos informacions que es van donar en el primer informatiu d'À Punt el passat 10 de juny i que "no eren certes" i feien al·lusió a la seua formació.

En concret, ha indicat que es va dir que el PP va ser l'únic partit que va votar en contra de la llei de creació de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, quan s'havia abstingut, i que estava en contra de la liberalització de l'AP-7.

A respecte, Marco ha afirmat que es va exercir el dret de rectificació perquè en un dels informatius del mig dia es va informar que la Diputació de Castelló anava a demanar al Govern central la liberalització de l'AP-7 i, per açò, anava a portar al ple de la corporació provincial una moció per a instar el govern a "prioritzar les infraestructures més importants". A més, ha dit que es va recordar que en 2017, el PP va votar a favor d'una iniciativa en Les Corts que s'oposava a prorrogar la concessió d l'AP-7.

També es va rectificar l'altra qüestió en un altre informatiu en el qual es destacava que la cadena complia una setmana d'emissions en directe després de l'aprovació de la llei "sense pronunciaments en contra" i només amb l'abstenció de Cs i PP, per la qual cosa entén que les rectificacions "estan fetes". No obstant açò, per a Bellver és insuficient i ha advertit que el PP anirà als jutjats per a exigir el dret de rectificació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià