El responsable de Justícia i Llibertats del PSOE proposa denunciar els Acords amb la Santa Seu per "obsolets"

Andrés Perelló en imatge d'arxiu
PSOE
Actualizado: miércoles, 28 junio 2017 12:21

MADRID, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

El secretari de Justícia i Llibertats del PSOE, Andrés Perelló, ha avançat que plantejarà al seu partit denunciar els Acords amb la Santa Seu firmats en 1979 perquè considera que estan "obsolets" i que tant l'Església catòlica com l'Estat han d'estar cadascun "en el seu lloc".

"És un concordat que cal denunciar, que està obsolet, no té parangó en cap estat europeu, ja portem 40 anys de democràcia, estem en el segle XXI. No solament és que l'Església ha d'estar en el seu lloc, és que l'Estat ha d'estar en el seu lloc, no es tracta de traure l'Església d'on està, sinó que els polítics deixem l'Església tranquil·la i alguns que no som dignes d'estar en alguns actes religiosos, doncs no estiguem i no passa res", ha precisat Perelló en una entrevista en 'Los Desayunos de La 1', recollida per Europa Press.

Per a defendre esta posició, Perelló ha citat la Constitució Espanyola que en el seu article 16 establix que cap confessió tindrà caràcter estatal. "La Constitució diu que el nostre Estat és aconfessional, una cosa que es confon cada dia que ix el sol", ha lamentat.

D'altra banda, sobre la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) que va dictar este dimarts que les exempcions fiscals a l'Església poden ser il·legals si s'apliquen a activitats econòmiques --en concret, en referència a l'impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres--, Perelló ha precisat que no pot estar "més d'acord" i s'ha preguntat: "Per què l'Església catòlica no ha de pagar un IBI per registrar béns al seu nom que en alguns casos són productius, com paga qualsevol fill de veí?".

Per a Perelló, una cosa és que la Catedral de Burgos o la de València, per exemple, estiguen exemptes de pagar este impost i una altra cosa és "que l'Església catòlica o qualsevol altra confessió tinga una propietat o un col·legi privat del qual obté un lucre i estiga competint en desigualtat de condicions amb una empresa privada que té un hospital, un col·legi o una finca de pisos, solament perquè ho registra al seu nom".

"Fixe's que és la Justícia europea, això si ho haguera dit jo o algun altre ens hagueren cridat antirreligiosos. La Justícia europea té una visió aconfessional i justa de les coses i entén que ací s'està fent un subterfugi perquè algú es beneficie d'una exempció que no li correspon", ha reblat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià