Vaga.- Sindicats xifren el seguiment de la vaga en educació al 65% i la Generalitat ho rebaixa al 24,58%

Protesta De Estudiantes En El 14N
EUROPA PRESS
Actualizado 14/11/2012 16:03:54 CET

VALÈNCIA, 14 Nov. (EUROPA PRESS) -

Sindicats del sector docent de la Comunitat Valenciana han xifrat el seguiment de la vaga general a l'àmbit educatiu en un 65%, mentre que la Generalitat ha rebaixat esta dada fins al 24,58%.

Així, segons l'última informació oferta per la Conselleria de Governació, el seguiment en este àmbit arriba al 24,58%, el 29,31% en educació pública i el 5,53% en privada-concertada.

Per províncies, a Castelló la mitjana és d'un 22,02% (pública un 25,07% i en privada/concertada 1,79%); a Alacant el seguiment puja a un total del 23,75%, del qual el 26,96% correspon a ensenyament públic i el 4,63% a la xarxa privada-concertada. A més, un 25,82% dels docents seguixen la vaga a la província de València, pertanyent un 32,48% a l'educació pública i un 6,40 a la privada i concertada.

Per la seua banda, els sindicats STEPV, FE CCOO PV i Fete-UGT PV han estimat que el suport de la vaga general en els centres públics educatius de la Comunitat ha arribat al 65% en ensenyament no universitària i a més d'un 90% en les universitats.

Per províncies, Castelló ha registrat un 54%, València un 70% i Alacant un 66%. Els sindicats afirmen que també hi ha "molta homogeneïtat" entre etapes educatives perquè el seguiment ha estat gairebé el mateix en Primària (68%) i en Secundària (65%), mentre que en els ensenyaments especialitzats--artístics i Escoles Oficials d'Idiomes (EOI)-- el seguiment ha estat del 56%.

Estes organitzacions han afegit que "molts centres han manifestat que, tant la direcció com el professorat en servicis mínims, volen computar com a vaguistes, el que incrementaria les dades".

En la mateixa línia, han destacat que "més del 60% de l'alumnat no ha acudit als centres educatius, bé perquè els pares no han portat als seus fills a escola, bé perquè l'alumnat d'instituts i ensenyaments obligatòries ha secundat la vaga".

Pel que fa a les universitats públiques, les dades recollides pels sindicats indiquen que l'impacte ha estat el següent: UJI 87%; UA 100% (tancada); UPV i UVEG 95% i de la UMH no hi ha dades.

SECTOR DE LA DISCAPACITAT

Pel que fa a l'ensenyament privat i concertada, "tot i que la quantitat de centres que ha contestat l'enquesta ha estat escàs", aquests col·lectius calculen que ha estat entorn del 30%. Han emfatitzat que en el sector de l'atenció a la discapacitat el seguiment ha estat "molt més significatiu", sobre el 60%.

Els sindicats convocants valoren, en un comunicat conjunt, "com un èxit rotund el seguiment de la vaga, que posa de manifest el rebuig del professorat i de la comunitat educativa a les polítiques laborals, socials i econòmiques del govern valencià i central, i a les retallades en educació i en el conjunt dels servicis públics". Alhora, feliciten al professorat que ha fet la vaga i les famílies i l'alumnat que també ha recolzat en esta jornada de lluita.

Finalment, STEPV, FE CCOO PV i Fete-UGT PV insta la consellera d'Educació i als governs valencià i espanyol a "rectificar immediatament en la seua política de retallades salarials, laborals i d'atenció a l'alumnat".

colaboracio