El València agrana el Madrid, a una victòria del títol

Valencia Basket - Real Madrid
ACB MEDIA
Actualizado: jueves, 15 junio 2017 10:04

Els 'taronja' posen el 2-1 i buscaran guanyar la lliga el divendres en La Fonteta

MADRID, 15 Jun. (EUROPA PRESS) -

El València Basket va tornar a tombar (81-64) al Reial Madrid este dimecres per a quedar-se a un triomf del primer títol de Lliga Endesa en el seu palmarés, defenent el factor pista en La Fonteta amb una exhibició que va sotmetre al campió des de minuts abans del descans en el tercer partit del Playoff final, posant el 2-1 que buscaran sentenciar el divendres de nou a casa.

L'esquadra 'taronja' va guanyar per segona vegada consecutiva al Madrid per a quedar-se a una victòria de conquistar la lliga. En el seu retorn a la final ACB 14 anys després, el València va aprofitar la calor del seu públic per a deixar el campió contra les cordes. El Madrid només va existir durant 15 minuts. Després, va manar la maquinària d'un València que busca la vençuda en la tercera final de la temporada.

Fernando San Emeterio (15 punts), Bojan Dubljevic (14 i 21 de valoració) i Will Thomas (16) van ser bandera d'un València que va brillar en manera coral. Després d'un bon inici, de colp i sense aparent remei, la confiança va canviar de barri per a desgràcia d'un Madrid que va començar amb bon peu després de patir l'assalt del WiZink Center diumenge passat. Els de Pedro Martínez van fer xicotet un Madrid fora de combat, sense encert exterior ni presència en la pintura.

Al descans, la preocupació era ja més blanca de 'taronja'. En posada en escena va guanyar el Madrid, amb gran intensitat en defensa i major encert en atac. Ayón va començar guanyant la batalla amb Dubljevic i Llull va llançar la carrera del seu equip sempre que va poder. L'últim minut de Thomas va maquillar el marcador del primer quart (11-16), per a un València incòmode.

Amb 1/7 en triples, acumulació primerenca de faltes amb tres d'Oriola, patint la desimboltura de Doncic (11 punts) i la desena de desavantatge en el marcador, els de Pedro Martínez van donar la volta al guió amb Sant Emeterio com a metxa. L'home clau dels 'taronja' en els Playoff va encendre La Fonteta amb els seus triples i va canviar l'escenari del tercer capítol de la final.

EL VALÈNCIA, AMO I SENYOR

Thomas i Diot van posar la resta per a deixar els locals per davant abans del descans (36-35) i amb una línia ascendent que continuaria castigant el campió. El Madrid va perdre la batalla baix anelles amb un Ayón massa sol davant Dubljevic i el València va trobar de colp l'encert, anotant quasi sense fallada en cada possessió. El pivot montenegrí i 'Sant Eme' no van rebre resposta.

Laso va traure artilleria amb Nocioni però el Madrid no va encertar a frenar les escomeses d'un València ple de recursos i decidit a defendre el factor pista amb un bon matalaf a menys de 10 minuts del final (62-51). Sense notícies tampoc de Llull, el campió va ser perdent batalles a poc a poc, sense anotar més de tres minuts mentre Guillem Vives s'apuntava a l'encert local (65-51).

L'avantatge, 14 a dalt, i la confiança dels locals, van començar a ser una llosa per a un Madrid més que tocat. Lucas Sikma va aportar a un marcador sentenciat contra tot pronòstic abans d'hora. No van entrar els triples en els de Laso ni la mobilitat en atac va fer titubejar a un València sense por. L'exhibició 'taronja' deixa els valencians a un pas del títol.